Колишній українській спортсменці загрожує 12 років тюрми за збір коштів для армії РФ у Криму – прокуратура

Колишній українській спортсменці загрожує 12 років тюрми за збір коштів для армії РФ у Криму – прокуратура

15.03.24 09:09 0 61
Українська прокуратура направила до суду обвинувальний акт проти спортсменки з окупованого Криму, яка публічно підтримує російську агресію – про це повідомляє пресслужба прокуратури Автономної республіки Крим.

Як зазначається, дії фігурантки кваліфіковані як сприяння державі-агресору, їй загрожує до 12 років позбавлення волі.

«Обвинувачена – колишня українська спортсменка та багаторазова чемпіонка Європи та світу з сумо, яка з 2016 року почала виступати у складі збірної РФ, проте зробила перерву у кар'єрі після заборони російським спортсменам брати участь у міжнародних змаганнях», – йдеться у повідомленні.

Як зазначили у прокуратурі, спортсменка організувала та очолила волонтерський рух у Криму з метою збору коштів на потреби армії РФ.

Читайте також: Прокуратура АРК повідомила про підозру капітану судна РФ за вивезення українського зерна та металу з Криму

«Зокрема, нею було проведено неодноразові збори коштів для закупівлі дизельних генераторів, рацій, тепловізорів та інших ресурсів для військовослужбовців РФ, які, зокрема, вели бойові дії проти України у місті Бахмут», – додали у відомстві.

Як стверджується, фігурантка неодноразово виступала у проросійських медіа, просуваючи російські наративи. Зокрема, заявляла про «необхідність допомоги армії РФ» у проведенні так званої «спеціальної військової операції» (так РФ називає війну проти України – ред.) та «захисту півострова від ЗСУ».

У повідомленні Прокуратури АРК не називається ім'я та прізвище підозрюваної, проте чиновник, який не був уповноважений розмовляти з медіа та захотів залишитися анонімним, повідомив проєкту Радіо Свобода Крим.Реалії, що йдеться про Ольгу Давидко.

У серпні 2016 року українська сумоїстка з Криму Ольга Давидко прийняла громадянство Росії та заявила, що завершує свої виступи за збірну України за сумо. У 2017 році на Всесвітніх іграх вона заявила, що «Крим – це тепер Росія».

Ольга Давидко стала першою в історії України чемпіонкою світу з сумо. Спортсменка також брала участь у реаліті-шоу «Зважені та щасливі» на українському телеканалі СТБ. ДИВІТЬСЯ ТАКОЖ: «Я її виховував, гроші вкладав, а вона за Росію виступає» – тренер збірної України

Про це повідомляє Радіо Свобода. http://www.radiosvoboda.org

Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Суми: з-під завалів ...
Наступна новина: Внаслідок російських ...

КОМЕНТАРІ