В Україні циркулює 29 субваріантів COVID-19 – МОЗ

В Україні циркулює 29 субваріантів COVID-19 – МОЗ

15.03.24 11:21 0 72
На території України циркулюють 29 субваріантів COVID-19 – підтипів штаму «Омікрону», повідомляє пресслужба Міністерства охорони здоров'я.

У МОЗ зазначають, що світова тенденція щодо COVID-19 полягає у тому, що вірус остаточно переходить до категорії сезонних захворювань, як грип.

«Щороку люди будуть стикатися з коронавірусом, який продовжить мутувати. Наразі відомий і досліджений характер мутацій COVID-19 не вказує на те, що вірус став агресивнішим для організму. Все частіше COVID-19 протікає як гостра респіраторно-вірусна інфекція та ухиляється від імунної відповіді – тобто швидше вражає ослаблений імунітет, тому захворіти можуть навіть раніше вакциновані, однак набутий імунітет після вакцинації знижує ризики ускладнень під час хвороби», – сказав заступник міністра, головний державний санітарний лікар України Ігор Кузін.

Тому, за його словами, що людям, які не завершили курс вакцинації проти COVID-19, та особам з групи ризику необхідно проконсультуватися з сімейним лікарем і зробити щеплення.

У МОЗ зазначають, що за перебігом захворювання штам «Омікрон» переважно протікає як звичайна респіраторна хвороба й не викликає тяжкої кисневої залежності, однак він залишається небезпечним для груп ризику: людей з патологіями, хронічними захворюваннями та ослабленим імунітетом, старших за 60 років.

Міністерство охорони здоров'я у грудні 2023 року повідомляло, що під час епідсезону 2023-2024 в країні циркулює 17 субваріантів штаму «Омікрон».

У травні минулого року Всесвітня організація охорони здоров?я оголосила, що поширення коронавірусної інфекції нового типу COVID-19 тепер не є надзвичайною ситуацією міжнародного значення.

За даними ВООЗ, жертвами захворювання за понад три роки стали близько 20 мільйонів людей. Йдеться про всі смерті, пов?язані з інфекцією. За офіційними даними, інформацію про які збирав американський інститут Джонса Гопкінса, сама коронавірусна інфекція стала причиною смерті близько 7 мільйонів людей.

ВООЗ наголошує, що вірус не зник, люди продовжують хворіти, і інфекція, швидше за все, залишиться в людській популяції як одне з респіраторних захворювань.

Про це повідомляє Радіо Свобода. http://www.radiosvoboda.org

Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: У Рівненській області ...
Наступна новина: У США можуть заборонити ...

КОМЕНТАРІ