Уряд Швеції обіцяє надати 30 млн євро на закупівлю боєприпасів для України

Уряд Швеції обіцяє надати 30 млн євро на закупівлю боєприпасів для України

16.03.24 11:52 0 74
Швеція підтримує чеську ініціативу щодо постачання артилерійських снарядів в Україну та обіцяє надати 30 мільйонів євро для закупівлі боєприпасів, повідомляє уряд країни.

«Україна має велику потребу у боєприпасах, особливо для артилерії. Чехія визначила можливості для закупівлі великої кількості боєприпасів на світовому ринку для передачі Україні. Уряд хоче підтримати Чеську Республіку в цій роботі», – цитує сайт уряду міністра оборони Швеції Пола Йонсона.

Кошти можуть виділити в рамках 15-го пакету військової допомоги для України, втім парламент Швеції спершу має підтримати пропозицію уряду щодо внесення додаткових поправок до бюджету.

Раніше міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба повідомив, що цього тижня плануються зустрічі з представниками Чехії, на яких вони представлять план поставок боєприпасів до України.

Читайте також: «Війна не чекає»: де Україні взяти снаряди та зброю для нагальних потреб фронту і захисту тилу

Під час Мюнхенської конференції з безпеки президент Чехії Петр Павел повідомив, що знайшов для України 800 тисяч снарядів, які можна придбати та доставити в Україну протягом кількох тижнів, «аби лише були кошти». За оцінками видання Financial Times, Прага прагнула зібрати півтора мільярда доларів, щоб оплатити ці боєприпаси.

До ініціативи долучилися близько 15 країн, в тому числі Канада, Данія та Франція.

На початку березня чеський прем'єр Петр Фіала повідомив, що Чехії і її партнерам вдалося зібрати кошти для закупівлі першої партії в 300 тисяч артилерійських боєприпасів для України. ДИВІТЬСЯ ТАКОЖ: «В українців не закінчується хоробрість, але закінчуються боєприпаси» – генсекретар НАТО

Про це повідомляє Радіо Свобода. http://www.radiosvoboda.org

Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Польські фермери ...
Наступна новина: Росія: місцева влада ...

КОМЕНТАРІ