Рівненського підприємця судитимуть за самовільне будівництво і його легалізацію

Рівненського підприємця судитимуть за самовільне будівництво і його легалізацію

16.03.24 10:28 0 81
Рівненською окружною прокуратурою скеровано до суду обвинувальний акт стосовно жителя обласного центру, якому інкримінують самовільне будівництво на самовільно зайнятій земельній ділянці та легалізацію майна, одержаного злочинним шляхом (ч. 3 ст. 197-1, ч. 1 ст. 209 КК України).

В ході досудового розслідування встановлено, що один з рівненських підприємців, без відповідного рішення уповноваженого органу місцевого самоврядування про передачу у власність або надання у користування земельної ділянки, та не маючи жодних дозвільних документів на початок виконання будівельних робіт, захопив майже 12 м. кв. землі, яка межує з житловим будинком у центрі Рівного, і самовільно побудував на ній одноповерхову будівлю.

Пізніше чоловік, отримавши фактичний контроль над вказаним приміщенням, зареєстрував право власності на новозбудоване майно та оформив угоду щодо його купівлі-продажу.

Таким чином зловмисник маскував незаконне будівництво нерухомого майна та протиправне вилучення землі з комунальної власності громади, а новому праву власності на вказаний об'єкт надавалися ознаки нібито його легального походження.

Обвинувальний акт скеровано до Рівненського міського суду. Підприємець своєї вини не визнає.

Досудове розслідування здійснювали слідчі Рівненського РУП ГУНП України в Рівненській області.

Санкція статей передбачає максимальне покарання у вигляді позбавлення волі на строк до 6 років з позбавленням права обіймати певні посади або займатися певною діяльністю на строк до 2 років та з конфіскацією майна.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Надважка ракета Starship ...
Наступна новина: Генсекретар НАТО: Росія ...

КОМЕНТАРІ