НАБУ: у Фінляндії затримали 3 підозрюваних у відмиванні коштів на закупівлях бронежилетів для ЗСУ

НАБУ: у Фінляндії затримали 3 підозрюваних у відмиванні коштів на закупівлях бронежилетів для ЗСУ

16.03.24 09:23 0 75
У Фінляндії затримали підозрюваних у відмиванні коштів, привласнених на закупівлі засобів захисту для українських військових – про це заявило Національне антикорупційне бюро 14 березня.

За даними Бюро, затримання відбулося 11 березня і пов'язане зі справою про відмивання коштів Міністерства оборони України під час закупівлі засобів індивідуального захисту на суму 5,7 мільйона євро. На нерухомість одного із затриманих, громадянина Фінляндії, накладено арешт.

Читайте також: НАБУ: 7 людей підозрюють у завданні збитків «Укрзалізниці» на 117 млн грн

«Серед затриманих – представник приватної компанії, яка недопоставила Міноборони 50% від закуплених та повністю оплачених бронежилетів. Частину цих коштів затримані витратили на придбання елітних автівок та об'єкту нерухомості», – йдеться в повідомленні.

Назву компанії та громадянства решти двох затриманих правоохоронці не уточнюють.

НАБУ додає, що використає зібрані докази у власному розслідуванні за фактом заволодіння коштами Міноборони при закупівлі бронежилетів.

За заявою Бюро, затримання стало можливим завдяки спільній роботі НАБУ, Спеціалізованої антикорупційної прокуратури та співробітників Національного бюро розслідувань кримінальної поліції Фінляндії в межах механізму міжнародної правової допомоги. ДИВІТЬСЯ ТАКОЖ: У ДБР кажуть, що викрили схему з розкрадання військового спорядження на 3,6 млн грн

Про це повідомляє Радіо Свобода. http://www.radiosvoboda.org

Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ