Сирський на Запорізькому напрямку: «протистояння дронів та РЕБ вийшло на перший план» 

Сирський на Запорізькому напрямку: «протистояння дронів та РЕБ вийшло на перший план» 

16.03.24 09:34 0 71
Головнокомандувач Збройних сил Олександр Сирський відвідав бригади, які тримають оборону на Запорізькому напрямку – про це він повідомив 14 березня.

Він заявив, що ЗСУ контролюють оперативну ситуацію в цьому районі, армія РФ продовжує атакувати українські позиції поблизу Роботиного та Вербового, але «без особливого успіху».

Згідно зі спостереженнями Сирського, бойові дії характеризуються численним застосуванням дронів всіх типів разом із вогнем артилерії та мінометів.

Читайте також: Одна операція здатна переломити хід війни вже у 2024-му – військовий оглядач Михайло Самусь

«За таких обставин ударні безпілотні системи поступово стають основною ударною зброєю сухопутних підрозділів у загальновійськовому бою», – написав головнокомандувач.

За таких умов, вважає він, надійний захист українських військових можуть забезпечити лише сучасні та потужні засоби радіоелектронної боротьби:

«Протистояння дронів та РЕБ вийшло на перший план і тільки той, хто перший зможе добитися відриву від противника в цьому змаганні, буде мати шанс на перемогу».

Головнокомандувач додав, що, попри «доволі складну» обстановку на всій лінії фронту, ЗСУ вдалося запустити процес ротацій та заміни частин і підрозділів, які тривалий час виконують бойові завдання на передньому краї. Він висловив думку, що це дозволить стабілізувати обстановку і позитивно вплине на морально-психологічний українських військових.

Читайте також: «Не буде односторонньої втрати землі цього року» – генерал-майор армії США Гордон Девіс

«В ході роботи прийняв всі необхідні рішення для підвищення бойових спроможностей наших бригад», – зазначив він.

Напередодні Сирський заявив, що російські війська зосередили основні зусилля в районах населених пунктів Терни, Іванівське, Бердичі, Тоненьке, Вербове і Роботине.

Президент Володимир Зеленський 12 лютого повідомив, що на першому засіданні Ставки без попереднього головнокомандувача ЗСУ Валерія Залужного йшлося про «забезпечення армії всім необхідним», в тому числі дронами та засобами РЕБ. ДИВІТЬСЯ ТАКОЖ: Снаряди з чеської ініціативи почнуть надходити на фронт «в осяжному майбутньому» – голова МЗС

Про це повідомляє Радіо Свобода. http://www.radiosvoboda.org

Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ