Власник «Гуліверу» обзавівся елітним автопарком,поки не виплачував борги держбанкам – «Схеми»

Власник «Гуліверу» обзавівся елітним автопарком,поки не виплачував борги держбанкам – «Схеми»

16.03.24 11:21 0 99
Структури бізнесмена Віктора Поліщука, який має родинні зв'язки з керівництвом Російської Федерації, протягом усього 2022 року не повертали борги державним банкам України, посилаючись на фінансові труднощі, і до них не було застосовано жодних штрафних санкцій. При цьому, в той же період компанії Поліщука скуповували елітні автомобілі на десятки мільйонів гривень, на яких, в тому числі, пересувається сам бізнесмен, подорожуючи за кордон. Про це йдеться у розслідуванні журналістів «Схем» (Радіо Свобода).

Бізнесмен Віктор Поліщук – власник торговельно-офісного центру «Гулівер» у Києві, заборгував державним «Ощадбанку» та «Укрексімбанку» близько 14 мільярдів гривень, які має повернути до 2044 року – за умовами реструктуризації цього боргу на пільгових для позичальника умовах. Але через повну зупинку виплат у перший рік повномасштабного вторгнення, державні банки вже недоотримали від його структур близько 500 мільйонів гривень.

При цьому, «Схеми» звернули увагу, що сам Віктор Поліщук продовжує обзаводитись елітним автопарком. Він пересувається на елітному Rolls-Royce вартістю близько 10 мільйонів гривень, який за повідомленням ДБР у 2022 році намагались незаконно переправити за кордон. Ця автівка зареєстрована на фірму «Карпе ренталс», на балансі якої є всього 36 автомобілів, переважно преміум та бізнес-класу. Журналісти встановили, що ця компанія записана на двоюрідну сестру бізнесмена – 59-річну Катерину Кузьменко із села Перегонівка на Кіровоградщині, звідки родом сам бізнесмен. Компанія прописана у «Гулівері» в центрі Києва.

«Схеми» виявили, що ця фірма витрачала десятки мільйонів гривень на купівлю елітних авто, в той час як власник «Гуліверу» не платив за боргами перед державними банками.

Від джерел у податковій «Схеми» отримали фінансово-господарську звітність «Карпе ренталс». У 2022 році вона придбала три нових Mercedes-AMG G 63 2022 року випуску – за сім мільйонів гривень кожен, бус Volkswagen Multivan за 2 мільйони гривень, Skoda Kodiaq за майже півтора мільйона. Ще три десятки авто компанія скуповувала приблизно в той період, коли правоохоронці з Бюро економічної безпеки запідозрили «Гулівер» у виведенні грошей з фірми за фіктивними договорами задля приховування своїх прибутків від держави.

Про це повідомляє Радіо Свобода. http://www.radiosvoboda.org

Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Макрон знову не виключив ...
Наступна новина: КНДР: Кім Чен Ин проїхався ...

КОМЕНТАРІ