Парламент Німеччини знову не підтримав передачу Україні ракет Taurus

Парламент Німеччини знову не підтримав передачу Україні ракет Taurus

16.03.24 11:01 0 64
Німецький парламент Бундестаг на засіданні 14 березня знову не підтримав поставку Україні далекобійних ракет Taurus.

Більшість депутатів проголосували проти законопроєкту опозиційного блоку ХДС/ХСС із вимогою поставити далекобійні крилаті ракети Taurus Україні. Загалом у голосуванні взяли участь 690 депутатів, 495 проголосували проти, 190 – за, п'ять утрималися.

Напередодні голосування канцлер Німеччини Олаф Шольц під час дебатів у нижній палаті німецького парламенту 13 березня повторив тезу, що не підтримує постачання Україні далекобійних ракет Taurus. Він заявив, що для нього це межа, яку він не хоче перетинати.

Канцлер Німеччини вже не одноразово повідомляв, що це рішення, на його думку, призведе до того, що німецькі солдати «якимось чином» будуть залучені до військової операції в Україні. На початку березня він казав, що надання ракет «це не те, що ми можемо надати в даний час».

Читайте також: «Межа, яку я не хочу перетинати»: Шольц знову заперечив надання Taurus Україні

Німецький парламент Бундестаг 22 лютого відхилив проєкт опозиції щодо постачання крилатих ракет Taurus в Україну. Натомість в іншому проєкті резолюції, представленому депутатами від правлячої коаліції, уряд Німеччини закликали до постачання Україні «додатково необхідних більш далекобійних збройових систем», але ракети Taurus у ньому не згадуються.

Останні пів року позиція уряду Німеччини в питанні надання Україні далекобійних ракет Taurus німецького виробництва залишається незмінною.

6 серпня 2023 року депутат парламенту владної в Німеччині Соціал-демократичної партії Андреас Шварц уперше закликав Берлін поставити Україні крилаті ракети великої дальності. Як сказав він в інтерв'ю журналу Der Spiegel, його країна має надати Україні крилаті ракети Taurus.

Taurus – німецькі керовані ракети з радіусом дії до 500 кілометрів. Вони є аналогом британських Storm Shadow, які вже успішно використовуються українськими військовими. Вони призначені для високоточних ударів та ураження високозахищених та заглиблених цілей, без заходу літака-носія в зону ППО противника. ДИВІТЬСЯ ТАКОЖ: Відправка військ країн ЄС в Україну: за лаштунками обговорення

Про це повідомляє Радіо Свобода. http://www.radiosvoboda.org

Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Оплатити за спожиті ...
Наступна новина: Макрон знову не виключив ...

КОМЕНТАРІ