Уряд офіційно визначив розташування Національного військового кладовища

Уряд офіційно визначив розташування Національного військового кладовища

17.03.24 12:07 0 60
Кабінет міністрів затвердив документ, який чітко визначає розташування Національного військового меморіального кладовища на двох ділянках у Гатненській громаді Фастівського району Київської області.

«Створення такого кладовища має дуже велике значення для нашої країни, і тому в центрі уваги нашого уряду. Ми завжди маємо пам'ятати тих, хто віддав своє життя за Україну у війні за нашу свободу та незалежність», – зазначив прем'єр-міністр Денис Шмигаль.

Читайте також: Шмигаль назвав строки відкриття Національного військового меморіального кладовища

Закон про створення Національного військового меморіального кладовища Верховна Рада ухвалила у травні 2022 року. Відтоді почався пошук ділянки. Родинам загиблих пропонували як мінімум 5 потенційних місць для будівництва кладовища – від середмістя столиці до Київщини. Втім будувати не почали й досі.

Рідних влаштовувало погоджене владою будівництво у Биківні, але уряд змінив ділянку. 8 грудня минулого року Верховна Рада проголосувала за законопроєкт № 10289, необхідний для будівництва та експлуатації Національного військового меморіального кладовища. Новим місцем будівництва кладовища стане село Гатне.

Втім частина родин полеглих військовослужбовців не погоджувалися на будівництво Національного військового меморіального кладовища у Гатненській громаді на Київщині.

Читайте також: Рідні загиблих військових виступили проти будівництва Національного військового кладовища в Гатненській громаді

Про це повідомляє Радіо Свобода. http://www.radiosvoboda.org

Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: У Білорусі громадянку ...
Наступна новина: Байден закликав Конгрес ...

КОМЕНТАРІ