Генсекретар ООН засудив незаконні вибори,які Росія проводить на окупованій території

Генсекретар ООН засудив незаконні вибори,які Росія проводить на окупованій території

17.03.24 11:10 0 58
Генеральний секретар ООН Антоніу Ґутерріш засудив спроби Росії організувати на окупованих нею територіях псевдоголосування на виборах президента РФ.

У заяві генсекретаря, яку 15 березня поширив його речник Стефан Дюжаррік, вказано, що спроби Росії анексувати українські території недійсні з погляду міжнародних законів.

«ООН залишається непохитно відданою суверенітету, незалежності, єдності й територіальній цілісності України в її міжнародно визнаних кордонах», – йдеться в заяві.

У Росії 15 березня пройшов перший день голосування на виборах президента, яке завершиться основним днем виборів у неділю, 17 березня.

Дільниці також відкриті на окупованих територіях України – на контрольованій Росією території Запорізької, Херсонської, Донецької і Луганської областей, а також у Криму. Місцеві жителі повідомляли, що їх примушують до участі у голосуванні. Україна і Захід заявляють, що незаконні вибори на окупованих українських територіях порушують міжнародне право, і їхніх результатів не визнаватимуть.

Читайте також: Розвідка Британії спрогнозувала підсумки незаконних виборів президента РФ на окупованих територіях України

Володимир Путін, який керує Росією з 2000 року, балотується на п'ятий термін. До голосування не допустили опозиційних кандидатів.

Перемогу Путіна, який, по суті, контролює всі важелі влади в Росії, багато коментаторів називають практично вирішеним питанням.

Вибори, які проходили в Росії останніми роками, незалежні спостерігачі й експерти оцінювали як невільні й нечесні. За їхніми словами, влада втручається у виборчий процес, створює переваги провладним кандидатам, у низці випадків йдеться і про прямі фальсифікації. На президентських виборах немає незалежних міжнародних спостерігачів, серйозно обмежені можливості спостереження для російських громадян. ДИВІТЬСЯ ТАКОЖ: Європарламент відмовився спостерігати за процесом і коментувати результати виборів у Росії

Про це повідомляє Радіо Свобода. http://www.radiosvoboda.org

Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Современные источники ...
Наступна новина: Європарламент відмовився ...

КОМЕНТАРІ