Машини з номерами РФ більше не можуть перебувати у Фінляндії

Машини з номерами РФ більше не можуть перебувати у Фінляндії

17.03.24 15:17 0 103
На території Фінляндії з 16 березня більше не можуть перебувати автомобілі з російською реєстрацією, повідомляє фінська митниця.

На відміну від таких країн, як Латвія та Литва, у Фінляндії такі машини не будуть конфісковані. При їхньому виявленні вони будуть затримані митними органами, власнику машини необхідно буде сплатити мито та відповідний податок. Після цього автомобіль має бути вивезений за межі Євросоюзу.

Існують також винятки. У Фінляндії можуть залишитися автомобілі з російськими номерами, що належать студентам, які навчаються в країні, та росіянам, які працюють у Фінляндії за контрактом. Також заборона не стосується машин, що належать громадянам ЄС, які одночасно є власниками постійної посвідки на проживання в Росії, або членам їхніх сімей.

В?їзд автомобілів із російськими номерами до Фінляндії був закритий ще 15 вересня 2023 року після роз?яснень Єврокомісії щодо застосування санкційного режиму. На вивезення з країни машин із російськими номерами відвели пів року.

На російсько-фінському кордоні з листопада 2023 року закриті всі автомобільні пункти пропуску. Таке рішення влада Фінляндії ухвалила через наплив мігрантів із третіх країн, до якого, як стверджують у Гельсінкі, причетна російська влада. Заборона діє щонайменше до 14 квітня. ДИВІТЬСЯ ТАКОЖ: У Латвії ввели заборону на перебування в країні автомобілів з російськими номерами

Про це повідомляє Радіо Свобода. http://www.radiosvoboda.org

Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Гривня може вдруге за ...
Наступна новина: Латвія розпочала ...

КОМЕНТАРІ