У Білорусі громадянку України засудили до 9 років колонії,звинувативши у «шпигунстві»

У Білорусі громадянку України засудили до 9 років колонії,звинувативши у «шпигунстві»

17.03.24 11:55 0 61
Гомельський обласний суд у Білорусі засудив громадянку України Наталію Захаренко до дев'яти років колонії за звинуваченням у «шпигунстві», повідомила білоруська служба Радіо Свобода з посиланням на свої джерела. Цю інформацію також підтвердили чернігівські знайомі Наталії.

Суд також конфіскував у Захаренко мікроавтобус.

Що стало приводом для звинувачення на адресу жінки, невідомо: суд над нею проходив у закритому режимі.

Разом із Захаренко засудили і її знайому, також громадянку Білорусі Ларису Крупу – жінку звинуватили у неповідомленні про злочин і призначили їй штраф у чотири тисячі білоруських рублів (1 222 долари).

Захаренко зникла у липні 2023 року дорогою до Мозиря, де живе її сестра. Після початку повномасштабного російського вторгнення в Україну Наталія Захаренко регулярно їздила із Чернігова до Мозиря через Польщу. Вона перевозила речі, людей, домашніх тварин. Її послугами користувалися білоруси й українці.

Раніше правозахисний центр «Вясна» писав, що в Білорусі за два роки повномасштабної війни Росії проти України за підозрою у співпраці з українськими спецслужбами засудили щонайменше п'ятьох людей.

Наразі триває суд над ще одним громадянином України, який працював у Вітебському облвиконкомі. Його також звинувачують у співпраці з українськими спецслужбами, наголошують правозахисники. ДИВІТЬСЯ ТАКОЖ: «Є вільні білоруси, а є «лукашисти». Громадяни Білорусі у війні Росії проти України

Про це повідомляє Радіо Свобода. http://www.radiosvoboda.org

Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ