Європарламент відмовився спостерігати за процесом і коментувати результати виборів у Росії

Європарламент відмовився спостерігати за процесом і коментувати результати виборів у Росії

17.03.24 11:21 0 64
Європейський парламент не спостерігатиме за виборами президента РФ, які відбудуться 15-17 березня 2024 року у Росії, а також не буде коментувати виборчий процес та результати.

Відповідну заяву євродепутатів Девіда Макалістера та Томаша Тобе, які є співголовами Групи підтримки демократії та координації виборів Європейського парламенту, оприлюднили 14 березня на сайті законодавчого органу.

«Жоден депутат Європейського парламенту не має повноважень спостерігати або коментувати цей виборчий процес від його імені (Європейського парламенту – ред.) ні на території Російської Федерації, ні на незаконно анексованій території Криму, ні на незаконно окупованих Росією територіях України», – йдеться у повідомленні.

У Європейському парламенті, попередили: якщо будь-який член парламенту вирішить прокоментувати ці вибори, він зробить це за власною ініціативою.

Читайте також: Данілов: Україна не визнає вибори президента Росії

Президент Європейської ради Шарль Мішель у мереж Х «привітав» президента Росії Володимира Путіна з перемогою на виборах, ще перед початком голосування. Він зазначив, що виборчий процес в Росії відбувається «без опозиції. Без свободи. Без вибору».

Про це повідомляє Радіо Свобода. http://www.radiosvoboda.org

Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Генсекретар ООН засудив ...
Наступна новина: Макрон після перемовин з ...

КОМЕНТАРІ