Єврокомісія виконала одну з вимог польських фермерів – Туск

Єврокомісія виконала одну з вимог польських фермерів – Туск

17.03.24 13:23 0 84
Єврокомісія виконала одну з вимог польських фермерів, яка стосується «Зеленого курсу», повідомив у мережі Х прем?єр-міністра Польщі Дональд Туск.

«Конкретика для фермерів: перелоги (земля, яку свідомо не обробляють для підвищення її родючості – ред.) не будуть обов?язковими вже цього року. Це результат моїх домовленостей з головою Єврокомісії», – написав прем?єр Туск та пообіцяв більше деталей згодом.

Раніше глава уряду наголосив, що домагатиметься від Європейської комісії застосування положень про пом'якшення «Зеленої угоди». Крім того, на зустрічі з польськими фермерами Туск заявив, що «не закриватиме польський кордон для товарів з-за меж Євросоюзу», але намагатиметься переконати Єврокомісію щодо «Зеленого курсу», який накладає обмеження на аграріїв. Він запропонував фермерам підтримку з бюджету, але їх це не влаштувало.

Читайте також: До 15 березня треба придумати, як компенсувати фермерам за надлишок збіжжя – Туск

Напередодні профспілка «Солідарність» подала заяву до міністерства сільського господарства з вимогою захисту кордону від неконтрольованого напливу українських агропродовольчих товарів та скасування «Зеленого курсу».

Також польські фермери оцінили збитки у близько 70 мільярдів злотих і вимагають виплатити ці кошти з воєнного фонду Європейського союзу.

9 лютого у Польщі розпочався страйк фермерів, оголошений профспілкою «Солідарність». Упродовж місяця вони планують блокувати всі пункти пропуску, а також дороги й автомагістралі в окремих воєводствах.

Крім заборони імпорту сільськогосподарської продукції з України, польські мітингарі виступають проти європейської аграрної політики, зокрема, проти впровадження «зеленого ладу» – йдеться про низку екологічних і кліматичних вимог. Також серед вимог – підтримка тваринництва. За час протесту польських фермерів сталися щонайменше чотири випадки розсипання українського збіжжя. ДИВІТЬСЯ ТАКОЖ: «Вся Польща зупиниться»: фермери анонсували протест по всій країні

Про це повідомляє Радіо Свобода. http://www.radiosvoboda.org

Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: У Тернополі одна з ...
Наступна новина: Угорщина знову вимагає ...

КОМЕНТАРІ