Німеччина надасть військову допомогу для України на 500 млн євро – Пісторіус

Німеччина надасть військову допомогу для України на 500 млн євро – Пісторіус

20.03.24 12:30 0 99
Міністр оборони Німеччини Борис Пісторіус анонсував 19 березня новий пакет військової допомоги для Києва на 500 мільярдів євро. Про це він сказав, спілкуючись із журналістами в рамках зустрічі Контактної групи з питань оборони України (формат «Рамштайн»).

Пісторіус повідомив, що допомога передбачає додаткові поставки боєприпасів – 10 тисяч артилерійських снарядів. До нового пакету допомоги увійдуть також 100 бронемашин для піхоти і 100 транспортних автомобілів.

Раніше, перед засіданням «Рамштайну», міністр оборони Німеччини анонсував новий пакет військової допомоги для України, який він оголосить .

Разом із тим, на запитання кореспондентки Радіо Свобода про прогрес щодо далекобійних ракет Taurus, Пісторіус зауважив, що про це «новин немає».

Напередодні міністр оборони Німеччини Борис Пісторіус під час зустрічі з польським колегою Владиславом Косиняк-Камишем повідомив, що домовився з Польщею про збільшення виробництва боєприпасів для України. Пісторіус зазначив, що «Берлін і Варшава працюватимуть над цим з промисловістю обох країн».

Німецький Бундестаг на засіданні 14 березня знову не підтримав поставку Україні далекобійних ракет Taurus.

Напередодні голосування канцлер Німеччини Олаф Шольц під час дебатів у нижній палаті німецького парламенту 13 березня повторив тезу, що не підтримує постачання Україні далекобійних ракет Taurus. Він заявив, що для нього це межа, яку він не хоче перетинати.

Після цього голосування президент України Володимир Зеленський повідомив про телефонну розмову з канцлером Німеччини Олафом Шольцом, під час якої лідери обговорили подальшу політичну, економічну та оборонну співпрацю. ДИВІТЬСЯ ТАКОЖ: Німеччина: військові розповіли в бундестазі, в чому складність надання Україні ракет Taurus

Про це повідомляє Радіо Свобода. http://www.radiosvoboda.org

Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Росія розвиває мережу ...
Наступна новина: СБУ: житель Миколаївщини ...

КОМЕНТАРІ