Остін: Росія заплатила «приголомшливу ціну» за імперські мрії Путіна

Остін: Росія заплатила «приголомшливу ціну» за імперські мрії Путіна

20.03.24 09:53 0 69
Росія втратила за два роки повномасштабної війни сотні тисяч військових і сотні мільярдів доларів бюджетних коштів, заявив 19 березня на відкритті засідання Контактної групи з питань оборони України (формат «Рамштайн») міністр оборони США Ллойд Остін, повідомляє кореспондентка Радіо Свобода.

«Росія заплатила приголомшливу ціну за імперські мрії Путіна», – сказав міністр оборони США.

За словами Остіна, щонайменше 315 тисяч російських військовослужбовців були вбиті або поранені з моменту повномасштабного вторгнення Росії в Україну, крім того країна має економічні збитки від війни.

«Росія витратила до 211 мільярдів доларів на оснащення, розгортання і підтримку своєї імперської агресії проти України. Обрана Путіним війна коштуватиме Росії 1,3 трильйона доларів раніше очікуваного економічного зростання до 2026 року», – наголосив міністр оборони США.

За даними США, Україна потопила, знищила або пошкодила близько 20 середніх і великих кораблів російського флоту, а також продовжує збивати російські військові літаки. Остін зауважив, що Україна не відступить, а Сполучені Штати Америки не дадуть їй зазнати поразки.

Читайте також: США не дадуть Україні зазнати поразки – Остін на відкритті зустрічі «Рамштайн»

Росія і Україна майже не дають інформації про свої втрати у війні. Москва офіційно востаннє називала кількість убитих у вересні 2022 року ? тоді заявлялось про 5937 загиблих. Київ цього не робив, заявляючи, що дані будуть розкриті після війни.

25 лютого президент України Володимир Зеленський вперше від початку повномасштабного вторгнення озвучив число загиблих українських військових: 31 тисяча. Водночас Зеленський сказав, що не може розголошувати, скільки серед українських військових є поранених і зниклих безвісти.

Також, за його даними, втрати Росії склали 180 тисяч військовослужбовців загиблими, і до 500 тисяч разом поранених і загиблих.

24 лютого розвідка Великої Британії заявила, що вбитими й пораненими Росія, ймовірно, втратила приблизно 350 тисяч військових. Такі втрати –350 тисяч – підтвердив генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберґ.

19 березня проходить 20-те засідання Контактної групи з питань оборони України, на якому головує особисто Ллойд Остін. Контактна група об'єднує близько пів сотні країн, які долучаються до виділення зброї Україні у її протидії російській агресії.

Попереднє, 19-те, засідання, що відбувалося у форматі онлайн, пройшло 14 лютого. На ньому обговорили питання посилення протиповітряної оборони, артсистем і дронів, повідомляв міністр оборони України Рустем Умєров. ДИВІТЬСЯ ТАКОЖ: Зустріч групи з оборони України: Німеччина обіцяє військову допомогу, Естонія – боєприпаси

Про це повідомляє Радіо Свобода. http://www.radiosvoboda.org

Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Розвінчуємо міфи РФ про ...
Наступна новина: 39 за долар – гривня ...

КОМЕНТАРІ