«У нас є проблеми вдома» – сенатор США Ліндсі Ґрем щодо допомоги Україні

«У нас є проблеми вдома» – сенатор США Ліндсі Ґрем щодо допомоги Україні

20.03.24 13:12 0 97
Американський сенатор-республіканець Ліндсі Ґрем 18 березня прибув до Києва із візитом. Він зустрівся із президентом України Володимиром Зеленським, представниками парламенту та прем'єр-міністром Денисом Шмигалем.

Під час брифінгу за підсумками зустрічей, Ґрем сказав, що США хоче і надалі допомагати Україні, «однак у пріоритеті внутрішні проблеми».

«Америка хоче допомогти, але у нас є проблеми вдома, які ми маємо почати вирішувати. У нас проблеми із кордоном. Чи можемо ми вирішити це питання до виборів? Я сумніваюся, але ми повинні продовжувати намагатися. І я сподіваюся знайти шлях вперед у палаті з двох речей. Безпека кордону. І допомога Україні, Ізраїлю, Тайваню», – додав сенатор.

Ґрем також кілька разів наголосив на тому, що підтримує запропоновану експрезидентом США Дональдом Трампом ідею про те, щоб Україна отримувала допомогу від США в кредит.

«Я сказав президенту, що я готовий допомогти Україні, але ми повинні зробити це у вигляді кредиту. Це буде новий спосіб ведення бізнесу. Я думаю, що він отримає більше громадської підтримки в США. Коли я повертаюся додому і говорю про Ізраїль, люди розуміють. Коли я говорю про Україну, вони розуміють. Але вони також дивуються про нас, про нашу націю, про нашу здатність допомогти собі, а також нашим союзникам. Тому я вважаю, що ідея експрезидента Трампа перетворити допомогу на прощенну безпроцентну позику має великий сенс», – додав Ґрем.

Ще він додав, що сподівається на ухвалення законопроєкту про мобілізацію, що Україні вдалось залучити більше людей до оборони і розраховує, що у 2024 Україна зможе не тільки оборонятися, але й наступати.

Зараз на позицію Ґрема та інших прихильних до України республіканців значною мірою впливає думка Дональда Трампа, який є найімовірнішим кандидатом на посаду президента від Республіканської партії на виборах 2024 року. ДИВІТЬСЯ ТАКОЖ: Американський сенатор Ліндсі Ґрем прибув до Києва

Про це повідомляє Радіо Свобода. http://www.radiosvoboda.org

Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: ЄС запровадить мита на ...
Наступна новина: МЗС Молдови висилає ...

КОМЕНТАРІ