Південна Корея заявляє,що з 2023 року КНДР відправила до РФ близько 7000 контейнерів із боєприпасами

Південна Корея заявляє,що з 2023 року КНДР відправила до РФ близько 7000 контейнерів із боєприпасами

20.03.24 13:34 0 96
З 2023 року Північна Корея відправила до Росії близько 7 тисяч контейнерів із боєприпасами та іншим військовим спорядженням. Про це заявив міністр оборони Південної Кореї Шин Вон Сік.

За його словами, КНДР спочатку покладалася на кораблі, але тепер все частіше використовує залізниці для постачання зброї. Шин Вон Сік заявив, що Пхеньян, ймовірно, отримав понад 9 тисяч контейнерів допомоги від Росії в обмін на військову підтримку.

Підтвердження цих даних з інших джерел немає.

Як зазначає телеканал Sky News, міністр оборони зробив таку заяву лише за кілька годин після того, як південнокорейські військові заявили, що КНДР запустила балістичні ракети малої дальності у бік Японського моря.

У січні США, Південна Корея і Японія засудили Північну Корею за торгівлю зброєю з Росією і нові ракетні випробування.

Хоча Росія й КНДР заперечують постачання балістичних ракет для використання Кремлем у війні в Україні, Державний департамент США ідентифікував компанії й осіб, причетних до перевезення балістичних ракет КНДР і пов?язаних із ними вантажів наприкінці листопада 2023 року і запровадив проти них санкції.

Також Державний департамент заявив, що Північна Корея порушує ембарго ООН на постачання зброї, а на спеціальному засіданні Ради безпеки ООН представник Південної Кореї заявив, що КНДР використовує Україну як полігон, щоб випробовувати свої ракети.

В українській прокуратурі заявляли, що з початку повномасштабного вторгнення Росія випустила по шести регіонах України близько 50 ракет виробництва Північної Кореї.

Про це повідомляє Радіо Свобода. http://www.radiosvoboda.org

Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: МЗС Молдови висилає ...
Наступна новина: Переваги ремонту iPhone 13 ...

КОМЕНТАРІ