Amazon,Microsoft та Google закриє доступ до хмарних сервісів на території Росії – дистриб’ютор

Amazon,Microsoft та Google закриє доступ до хмарних сервісів на території Росії – дистриб’ютор

20.03.24 09:43 0 69
Компанії Amazon, Microsoft та Google закриють доступ до своїх хмарних сервісів для користувачів на території Росії, повідомила компанія Softline ­– дистриб'ютор Microsoft у Росії.

«Ці обмеження щодо Росії визначені 12 пакетом санкцій Європейського союзу від 19 грудня 2023 року, який обмежує постачання до Росії програмного забезпечення для бізнес-аналітики (BI), Customer Relationship Management (CRM) та інших продуктів», ­– вказано у повідомленні.

Для російських компаній це означає, що скористатися цими продуктами або отримати доступ до даних у цих програмах з 20 березня 2024 року буде неможливо, попереджає компанія-дистриб'ютор.

«Щоб уникнути повної або часткової втрати інформації, Softline рекомендує всім компаніям у найкоротший термін виконати резервне копіювання даних, пов'язаних з усіма хмарними продуктами Microsoft, Amazon та Google», ­– наголошено у повідомленні.

Читайте також: Голова Microsoft: Росія поширює дезінформацію про ситуацію на Близькому Сході

Рада Європейського союзу схвалила 12-й пакет обмежувальних заходів проти Росії 18 грудня минулого року. Цей пакет санкцій стосувався експорту зварювальних апаратів, хімікатів, оборонних технологій і ліцензування програмного забезпечення. Крім того, було запроваджено ембарго на російські алмази.

У лютому 2024 року ЄС ухвалив 13-й пакет санкцій проти Росії напередодні другої річниці повномасштабного вторгнення. Пакет передбачає санкції проти 106 людей та 88 юридичних осіб, «відповідальних за підрив чи загрозу територіальній цілісності, суверенітету та незалежності України».

На початку повномасштабного вторгнення Росії в Україну міжнародні компанії Adobe, Payoneer та IBM повідомили, що припиняють роботу в Росії. Через агресію в Україні, зв'язки з Росією розірвали вже багато західних компаній, включаючи Apple, Oracle, Dell Technologies, нафтову Exxon Mobile, авіабудівні Boeing та Airbus, виробника спортивного одягу і взуття Nike, Walt Disney. ДИВІТЬСЯ ТАКОЖ: Microsoft планує інвестувати 500 млн доларів у розвиток хмарних сервісів в Україні

Про це повідомляє Радіо Свобода. http://www.radiosvoboda.org

Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Наступна новина: Розвінчуємо міфи РФ про ...

КОМЕНТАРІ