«Важные истории»: на тисячах дільниць у Росії «голосували» по 100 осіб на годину

«Важные истории»: на тисячах дільниць у Росії «голосували» по 100 осіб на годину

20.03.24 11:48 0 65
Тисячі виборчих дільниць у Росії відзвітували про голосування сотень людей за годину на виборах президента РФ. Увагу на це звернуло російське видання «Важные истории».

За повідомленням, середня прохідність ділянок становила 23 особи. Аномальну швидкість у деякі періоди показали 6675 ділянок. Москва в підрахунках не враховувалася, оскільки там звітували про сукупну явку: фізичну і дистанційну.

Найбільш «швидкісною» стала виборча дільниця у селі Туруханськ Красноярського краю Росії. До 15:00 першого дня голосування там проголосували майже п'ять тисяч осіб, тобто приблизно 700 осіб на годину. За відкритими даними, все населення села складає близько трьох тисяч людей, проте в ньому є аеропорт і річковий порт.

Читайте також: «Нелегітимний фарс»: як у світі реагують на «вибори Путіна» в Росії

На дільницях в Архангельській і Мурманській областях Росії, а також у регіонах Далекого Сходу, до яких теж приписані порти, явка досягала 100% у перші години голосування.

За підрахунками видання, у періоди підвищеної активності на дільницях проголосували понад шість мільйонів осіб.

Раніше рух на захист прав виборців «Голос», а також російські видання «Важные истории» і «Новая газета Европа» підрахували, що за Володимира Путіна вкинули мільйони голосів. Аналітики з перших двох видань зійшлися на цифрі 22 мільйони сфальсифікованих голосів.

За даними ЦВК Росії, Путін отримав понад 76 мільйонів голосів, або 87,3% від їхньої загальної кількості.

15–17 березня в Росії і на окупованих Москвою територіях України відбулося голосування на виборах президента.

Країни Заходу засудили проведення незаконних виборів на окупованих територіях і наголосили, що не визнаватимуть їхніх результатів.

У Держдепартаменті США назвали російські вибори «неймовірно недемократичним процесом». ДИВІТЬСЯ ТАКОЖ: «Каруселі», шантаж, залякування, маніпуляції»: як «вибирали Путіна» в окупації

Про це повідомляє Радіо Свобода. http://www.radiosvoboda.org

Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: У Болгарії поховали ...
Наступна новина: НБУ вперше в історії ...

КОМЕНТАРІ