МЗС Молдови висилає російського дипломата через організацію виборів у Придністров’ї

МЗС Молдови висилає російського дипломата через організацію виборів у Придністров’ї

20.03.24 13:23 0 101
Міністерство закордонних справ Молдови повідомило, що оголосило російського дипломата персоною нон ґрата, ця особа, імені якої не наводять, має залишити країну. Причиною цього є організація російських виборів на території сепаратистського регіону Молдови Придністров?я всупереч позиції молдовської влади, повідомила молдовська служба Радіо Свобода.

Росія відкрила шість виборчих дільниць на своїх виборах у Придністров'ї. МЗС Молдови дозволило російській владі відкрити лише одну виборчу дільницю – на території посольства РФ у Кишиневі.

Після того, як стало відомо про відкриття дільниць, МЗС Молдови викликало посла Росії Олега Васнєцова і висловило йому протест.

У відомстві зазначили, що «дії РФ порушують норми і принципи міжнародного права, а також підривають суверенітет і територіальну цілісність Молдови».

Підтримуване Росією Придністров'я фактично не підконтрольне Кишиневу з 1992 року. Понад 20 років у Придністров'ї перебувають близько 1700 російських військових. ДИВІТЬСЯ ТАКОЖ: «Результат не був непередбачуваним» – Білий дім відреагував на вибори в Росії

Про це повідомляє Радіо Свобода. http://www.radiosvoboda.org

Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ