У CPJ розкритикували Польщу за затримання чотирьох українських журналістів

У CPJ розкритикували Польщу за затримання чотирьох українських журналістів

20.03.24 08:50 0 73
Польська влада повинна утримуватися від затримання представників ЗМІ, які висвітлюють теми, що становлять суспільний інтерес, заявив Комітет захисту журналістів (CPJ) після того, як на кордоні Польщі була заблокована робота двох окремих груп українських журналістів.

«CPJ стурбований затриманням Польщею протягом двох тижнів чотирьох українських журналістів, які розслідували торгівлю країни з Росією, – заявила координаторка програм CPJ в Європі й Центральній Азії Гульноза Саїд. – Журналісти повинні мати можливість висвітлювати питання, що становлять суспільний інтерес, не боячись затримання чи депортації».

У CPJ нагадали, що 27 лютого поліція затримала журналіста-розслідувача видання «Українська правда» Михайла Ткача і його оператора Ярослава Бондаренка в Польщі, де вони знімали матеріал про транзит товарів із Росії й Білорусі. Крім того, 7 березня польські правоохоронці затримали редактора Юрія Конкевича й оператора Олександра Пілюка з українського інформаційного агентства Rayon.in.ua, коли вони готували репортаж про вантажний рух на польсько-російському кордоні, і видворили їх в Україну.

Польські фермери блокують кордон з Україною, заявляючи, що дешеве українське зерно переповнює їхній ринок через скасування мит після повномасштабного вторгнення Росії в Україну в 2022 році.

3 березня у відеозверненні президент Володимир Зеленський сказав, що Україна та Польща мають знайти рішення для розблокування кордону, адже ситуація, яка там склалася, «вийшла за межі економіки та моралі».

7 березня Сейм Польщі закликав Єврокомісію запровадити обмеження щодо імпорту в ЄС сільськогосподарської продукції з Росії і Білорусі.

У резолюції йшлося про те, що імпорт продовольства і сільськогосподарської продукції з Росії і Білорусі продовжує приносити «величезні доходи» виробникам, торговцям і бюджетам цих країн. ДИВІТЬСЯ ТАКОЖ: Протест польських фермерів: чи постане на польсько-українському кордоні «Варшавська стіна»?

Про це повідомляє Радіо Свобода. http://www.radiosvoboda.org

Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: У додатку «е-Тернопіль» ...
Наступна новина: Тернопіль передав ще 25 FPV ...

КОМЕНТАРІ