ЄС запровадить мита на імпорт російського зерна – FT

ЄС запровадить мита на імпорт російського зерна – FT

20.03.24 13:02 0 96
Європейський союз готується запровадити мита на імпорт зерна з Росії й Білорусі, щоб заспокоїти фермерів і деякі країни-члени, повідомило 19 березня видання Financial Times із посиланням на осіб, знайомих із цими планами.

Очікується, що найближчими днями Європейська комісія запровадить мито в розмірі 95 євро за тонну зернових із Росії й Білорусі.

Крім того, за даними FT, тарифи в розмірі 50 відсотків також будуть встановлені на насіння олійних культур і продукти, отримані від них.

Читайте також: Польща готує пропозиції щодо санкцій проти російської та білоруської агропродукції – Туск

Минулого тижня після переговорів прем'єр-міністра Польщі Дональда Туска і президентки Єврокомісії Урсули фон дер Ляєн у ЄС анонсували пропозиції щодо обмежень на імпорт сільськогосподарської продукції з Росії.

«Обидва лідери також обговорили подальші заходи щодо врегулювання ситуації на ринку зерна й імпорту зерна з Росії. У цьому контексті Єврокомісія оцінює можливість запровадження обмежень на імпорт сільськогосподарської продукції з Росії до Євросоюзу. На цій основі Єврокомісія незабаром виступить із пропозицією», – йшлося у повідомленні пресслужби Єврокомісії за підсумками переговорів.

Брюссель визнав, що фермери стикаються зі зростанням невизначеності, зокрема через війну Росії проти України.

Перед цим, 7 березня, Сейм Польщі закликав Єврокомісію запровадити обмеження щодо імпорту в ЄС сільськогосподарської продукції з Росії і Білорусі.

У резолюції йшлося про те, що імпорт продовольства і сільськогосподарської продукції з Росії і Білорусі продовжує приносити «величезні доходи» виробникам, торговцям і бюджетам цих країн.

Водночас у Сеймі наголосили на необхідності вжиття заходів для захисту «чутливих секторів» ринку від надмірного імпорту з України й очікують, що Єврокомісія «терміново розпочне роботу, спрямовану на якнайшвидше повернення до застосування у торговельних відносинах з Україною виключно норм, що випливають з Угоди про асоціацію між ЄС та Україною». ДИВІТЬСЯ ТАКОЖ: Cейм Польщі закликав заблокувати імпорт до ЄС агропродукції з Росії та Білорусі

Про це повідомляє Радіо Свобода. http://www.radiosvoboda.org

Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Німеччина і Польща ...
Наступна новина: «У нас є проблеми вдома» – ...

КОМЕНТАРІ