Південнокорейське командування: КНДР запустила кілька ракет у бік Японського моря

Південнокорейське командування: КНДР запустила кілька ракет у бік Японського моря

20.03.24 11:16 0 63
Північна корея вранці 18 березня запустила кілька балістичних ракет у бік Японського моря. Про це повідомляють міжнародні агенції з посиланням на Об'єднаний комітет начальників штабів Південної Кореї.

Запуск ракет був здійснений у день прибуття до Південної Кореї державного секретаря Сполучених Штатів Ентоні Блінкена. Там він долучився до третього Саміту за демократію, який відбувається в Сеулі. Держдепартамент США засудив Пхеньян через запуск ракет, передає «Голос Америки».

Прем'єр-міністр Японії Фуміо Кісіда також засудив «повторювані й дуже часті» запуски ракет з Північної Кореї.

Читайте також: Кім Чен Ин і Мадуро привітали Путіна з переобранням

Минулого тижня США та Південна Корея завершили великі спільні військові навчання. Це викликало реакцію з боку КНДР, яка також провела навчання. Пхеньян розцінює дії Вашингтона та Сеула як підготовку до вторгнення. Південна Корея говорить про суто оборонні цілі.

Раніше Лідер Північної Кореї Кім Чен Ин побував на трьох військових навчаннях за кілька днів. На навчаннях танкових частин він сам керував танком нової моделі, а потім, як пише північнокорейська преса, закликав танкістів «підвищувати бойовий дух» та «готуватися до війни». Раніше міністерство оборони КНДР загрожувало Південній Кореї військовими заходами у відповідь на проведення їй спільних із США навчань.

Кім Чен Ин та північнокорейський уряд регулярно заявляють про можливість війни з Південною Кореєю. Минулого разу Кім закликав готуватися до війни наприкінці минулого року. Він зазначив, що возз'єднання з Південною Кореєю неможливе, оскільки та «обрала своєю національною політикою воззєднання шляхом поглинання». ДИВІТЬСЯ ТАКОЖ: РФ близько 50 разів запускала по Україні ракети виробництва КНДР – прокуратура

Про це повідомляє Радіо Свобода. http://www.radiosvoboda.org

Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Через удар Росії по ...
Наступна новина: МВС: російські війська ...

КОМЕНТАРІ