Польські фермери блокують два пункти пропуску на кордоні з Німеччиною – поліція

Польські фермери блокують два пункти пропуску на кордоні з Німеччиною – поліція

20.03.24 11:05 0 58
Близько сотні тракторів від учора блокують кордон з Німеччиною у напрямку Берліна на двох пунктах пропуску – у Свєцко і Ґубінку.

За словами організаторів, проїхати можуть лише екстрені служби: поліція, швидка допомога, пожежна і прикордонна служба. Решту автомобілів об?їзними шляхами скеровують на інші пункти пропуску, зокрема в Ольшину, повідомила 18 березня Радіо Свобода речниця окружної комендатури поліції в Слубіце Ева Мурмило.

Організатори протесту розповіли Радіо Свобода, що вони виступають проти напливу сільськогосподарських продуктів не лише з України, а також з Білорусі, Росії та інших країн.

«Ми проти напливу не стандартизованої сільськогосподарської продукції в ЄС. Ми мусимо дотримуватися суворих норм і приписів, а надходять продукти генетично модифіковані. Бо ні в Україні, ні в Росії, ані в інших країнах, де продукують генетично модифіковану продукцію, немає жодних норм і така продукція потрапляє на польський ринок», – повідомив Радіо Свобода координатор протестів у Західнопоморському воєводстві Едвард Кросма.

Водночас польські фермери не проводили акції протесту на польсько-білоруському кордоні, через який до європейських країн потрапляє агропродукція з Росії. ДИВІТЬСЯ ТАКОЖ: У Єврокомісії анонсують пропозиції щодо обмежень на імпорт агропродукції з Росії

Про це повідомляє Радіо Свобода. http://www.radiosvoboda.org

Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Наступна новина: Через удар Росії по ...

КОМЕНТАРІ