Депутатці Держдуми РФ та ще одній росіянці повідомили про підозру через депортацію українських дітей – СБУ

Депутатці Держдуми РФ та ще одній росіянці повідомили про підозру через депортацію українських дітей – СБУ

20.03.24 10:48 0 75
Служба безпеки України заочно оголосила про підозру депутатці Держдуми РФ та ще одній громадянці Росії через депортацію дітей з херсонського Будинку дитини до Москви, повідомляє 19 березня Служба безпеки України.

СБУ підозрює депутатку Держдуми РФ Яну Лантратову та дружину голови фракції у Федеральних зборах Росії Сергія Миронова – Інну Варламову.

За даними слідства, в період окупації Херсона жінки примусово вивезли до Росії двох неповнолітніх вихованців місцевого дитячого будинку.

«Ідеться про новонароджену дівчинку та дворічного хлопчика. Щоб «оглянути» дітей перед депортацією, Лантратова та Варламова прибули до обласного центру під виглядом «офіційного візиту» представниць країни-агресора», – вказано у повідомленні.

Жінки вивезли дітей нібито для оздоровлення в російських медустановах, однак в СБУ вважають, що діти не мали фізичних вад та не потребували медичного втручання.

«Після деокупації Херсона правоохоронці провели обшуки в Будинку дитини, де виявили фіктивні документи щодо вивезення неповнолітніх до РФ з підписами Лантратової та Варламової», – зазначили правоохоронці.

Читайте також: Втратили батьків чи незаконно вивезені в дитбудинки: що відомо про 11 дітей, яких повернули Україні?

Росіянкам повідомили про підозру за порушення законів та звичаїв війни, примусове індивідуальне чи масове переселення або депортація осіб, що перебувають під захистом, з окупованої території на територію окупаційної держави, вчинене за попередньою змовою групою осіб.

За даними України, за час війни в Росії та на окупованих територіях опинилися понад 20 тисяч українських дітей.

У березні 2023 року Міжнародний кримінальний суд у Гаазі видав ордери на арешт Путіна та Львової-Бєлової. Їх підозрюють у скоєнні воєнних злочинів – насильницьких депортацій та переміщення населення, зокрема дітей, із окупованих територій України.

Повернути в Україну, за даними влади, поки що вдалося близько пів тисячі дітей. ДИВІТЬСЯ ТАКОЖ: РФ має окремі методичні матеріали для «перевиховання» українських дітей – розслідування

Про це повідомляє Радіо Свобода. http://www.radiosvoboda.org

Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: На Балтиці зафіксовані ...
Наступна новина: ЄС підготував ...

КОМЕНТАРІ