Генштаб: російські війська 25 разів намагалися прорвати оборону ЗСУ на Новопавлівському напрямку

Генштаб: російські війська 25 разів намагалися прорвати оборону ЗСУ на Новопавлівському напрямку

20.03.24 09:04 0 72
Російська армія протягом дня завдала семи ракетних і 55 авіаційних ударів по українських позиціях і населених пунктах, а також 62 рази обстріляла їх із реактивним систем залпового вогню, повідомив Генеральний штаб Збройних сил України 17 березня.

На півночі ситуація суттєво не змінювалася протягом дня. Російські війська продовжують нарощувати щільність мінно-вибухових загороджень вздовж державного кордону України.

За зведенням, армія РФ двічі безуспішно штурмувала позиції Сил оборони поблизу Синьківки на Куп'янському напрямку, ще одну атаку ЗСУ відбили на Лиманському напрямку.

Командування повідомляє про відбиття семи атак на Бахмутському напрямку, поблизу Іванівського та Кліщіївки, та 11 – на Авдіївському, в районах Бердичів, Тоненького, Первомайського, Орлівки, Олександрополя та Невельського.

Читайте також: Російські танки на лінії фронту зупинять без ракет?

«На Новопавлівському напрямку Сили оборони продовжують стримувати ворога в районах Красногорівки, Георгіївки, Новомихайлівки та Побєди, де ворог, за підтримки авіації, 25 разів намагався прорвати оборону наших військ», – йдеться в зведенні.

Штаб зафіксував п'ять російських атак на позиції українських військових поблизу Роботиного та на північний захід від Вербового на Оріхівському напрямку.

Також війська РФ тричі атакували плацдарм ЗСУ на лівому березі Дніпра на Херсонщині.

Штаб звітує про шість авіаційних ударів Сил оборони по російському особовому складу та техніці та ураження двох місць зосередження російських військ ракетними військами.

На початку березнія розвідка Великої Британії повідомила, що російські війська продовжують атаки з метою розширення контролю навколо міста Бахмут на Донеччині – на цьому напрямку найближчою оперативною метою Росії є захоплення міста Часів Яр.

Про це повідомляє Радіо Свобода. http://www.radiosvoboda.org

Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ