Іспанського репортера вислали з Росії

Іспанського репортера вислали з Росії

22.03.24 08:18 0 66
Влада Росії не продовжила візу кореспонденту іспанської газети El Mundo Ксав'є Коласу і наказала йому виїхати з країни протягом доби.

За словами Коласа, пише El Mundo, йому пригрозили проблемами, якщо він не поїде до закінчення терміну візи. Репортер залишив Росію.

«Важко раптово запхати дванадцять років свого життя в три валізи за одну ніч і зачинити двері, знаючи, що наступного дня ця квартира стане для тебе забороненою територією. Ми, кореспонденти, перебуваємо там, де нам дозволяють бути, але нікому не дозволяємо вказувати нам, що говорити і що не говорити», – сказав Колас.

El Mundo зазначає, що зараз діяльність іноземних журналістів у Росії ускладнена навіть більше, ніж зазвичай. Так, додому до Коласа приходила поліція і попереджала, щоб він припинив писати про акції дружин російських військових, які вимагають повернути своїх чоловіків додому. Газета називає ці протести «однією з небагатьох видимих ознак невдоволення війною».

Відмова у продовженні журналістської візи – звичайний інструмент авторитарних режимів, який використовується для підриву свободи слова і запобігання міжнародному розголосу того, що відбувається в країні, пише El Mundo.

Після початку повномасштабного вторгнення Росії в Україну цензура і тиск на журналістів у РФ значно посилилися. Багато ЗМІ змушені були перенести свої офіси за кордон, інші призупинили роботу або відмовилися від висвітлення війни. Співробітники медіа масово виїхали до інших країн, щоб продовжувати висвітлювати війну і не потрапити під кримінальне переслідування.

У березні 2023 року в Єкатеринбурзі затримали кореспондента американського видання The Wall Street Journal Евана Гершковича. Журналіст досі перебуває у московському СІЗО за звинуваченням у шпигунстві. Він звинувачення заперечує. ДИВІТЬСЯ ТАКОЖ: «Журналістика – не злочин». Президентка Європарламенту прокоментувала ув'язнення в РФ журналістки Радіо Свобода

Про це повідомляє Радіо Свобода. http://www.radiosvoboda.org

Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: В Тернополі триває ...
Наступна новина: Рівненщина: водія,який ...

КОМЕНТАРІ