Росія: влада прикордонного з Україною округу Бєлгородської області закликала жителів виїздити

Росія: влада прикордонного з Україною округу Бєлгородської області закликала жителів виїздити

22.03.24 09:55 0 52
Влада Грайворонського міського округу Бєлгородської області Росії, що межує з Україною, закликала жителів прикордонних населених пунктів виїхати на тлі обстрілів і боїв, які тривають біля кордону останніми днями. Про це повідомляє російська служба Радіо Свобода.

Голова округу Геннадій Бондарєв зранку в четвер написав у своїх соцмережах, що «ситуація продовжує залишатися напруженою».

«Прошу вас ухвалити правильне рішення та тимчасово залишити прикордонні території», – звернувся він до місцевих жителів та пообіцяв організувати від'їзд охочих.

За словами Бондарєва, мешканців Грайворонського району готові прийняти у Ярославській області. Глава округу уточнив, що закликає евакуюватися лише мешканців прикордонних населених пунктів, їх назви не перераховано.

При цьому в коментарях під постом Бондарєва жителі Козинки пишуть, що в'їзд до села не перекрито, і скаржаться на мародерів.

Читайте також: У прикордонному Грайвороні Бєлгородської області РФ загинули двоє цивільних – губернатор

Раніше влада Бєлгородської області розпорядилася обмежити в'їзд до населених пунктів Козинка, Глотове, Гора-Поділ та сам райцентр Грайворон.

У прикордонній Козинці останніми днями точилися бої. Міноборони Росії згодом заявило, що населений пункт під російським контролем. Однак, як зазначають і російські «воєнкори», відомство публікує відео ударів військ РФ, які завдаються по російській стороні кордону, з чого можна зробити висновок, що бійці «РДК» та інших добровольчих угруповань можуть і надалі перебувати на території Бєлгородської області.

Ведуться також обстріли. У Грайвороні напередодні, як повідомляла російська влада, внаслідок обстрілу загинули двоє людей.

На початку минулого тижня «Російський добровольчий корпус» та інші добровольчі формування, що складаються, як стверджується, з російських громадян і воюють на боці України, заявили про початок наступу на Бєлгородську та Курську області. Посилилися обстріли, зокрема, Бєлгорода.

Читайте також: У Бєлгородській області РФ достроково оголосили шкільні канікули на тлі відновлення боїв

Обидві сторони заявляють про успіхи в боях та великі втрати противника, перевірити ці твердження в умовах активних бойових дій неможливо.

Влада Бєлгородської області оголосила про евакуацію з регіону близько 9 тисяч дітей, багато закладів у Бєлгороді закрилися або перейшли на дистанційний режим роботи.

21 березня в результаті чергового обстрілу Бєлгорода постраждали, як повідомляє влада області, п'ять мешканців міста, є пошкодження житлових будинків та інфраструктури.

З території Білгородської області регулярно обстрілюються сусідні українські регіони, зокрема, Харків.

Після початку російського широкомасштабного вторгнення в Україну Бєлгородська область РФ зазнавала обстрілів, а в травні-червні 2023 року на її територію на деякий час проникли загони РДК. Нові спроби прориву кордону розпочалися 12 березня. У Головному управлінні розвідки України заявляють, що РДК та споріднені формування (легіон «Свобода Росії», «Сибірський батальйон») діють самостійно, але українські військові надають їм підтримку.

Президент Росії Володимир Путін за останні дні двічі закликав розправитись із бійцями цих формувань, назвавши їх зрадниками. ДИВІТЬСЯ ТАКОЖ: У ГУР підтвердили втрати РФ під час боїв у російському прикордонні

Про це повідомляє Радіо Свобода. http://www.radiosvoboda.org

Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Єврокомісія виплатила ...
Наступна новина: Артюх: на Сумщині планують ...

КОМЕНТАРІ