Лідери ЄС починають дводенний саміт у Брюсселі,говоритимуть про подальшу підтримку України

Лідери ЄС починають дводенний саміт у Брюсселі,говоритимуть про подальшу підтримку України

22.03.24 10:29 0 73
Лідери Європейського союзу 21 березня збираються на дводенний саміт, на якому обговорять продовження підтримки України на тлі російської агресії. Зокрема, йтиметься про план використання мільярдів євро прибутку від заморожених російських фінансових активів на купівлю зброї для Києва. Проте рішення щодо використання цих коштів на нинішньому саміті не очікують.

27 лідерів ЄС також обговорюватимуть, що Європа може зробити, щоб захистити себе і розвинути свою збройну промисловість на тлі побоювань, що Росія може не зупинитися на Україні.

«Протягом десятиліть Європа недостатньо інвестувала у свою безпеку й оборону», – написав у своєму листі-запрошенні на саміт Шарль Мішель, президент Європейської ради.

За його словами, настав час перевести підприємства військово-промислового комплексу ЄС в «режим воєнної економіки».

До лідерів ЄС через відеозв'язок приєднається президент України Володимир Зеленський.

В останні тижні лідери ЄС висловлюють тривогу у зв'язку із ситуацією на фронті в Україні, оскільки українські сили, які намагаються стримувати російські війська, відчувають брак боєприпасів, а американський пакет військової допомоги Києву на суму в 60 мільярдів доларів досі не ухвалений Конгресом. ДИВІТЬСЯ ТАКОЖ: Міністерка оборони Нідерландів Кайса Оллонґрен розповіла про допомогу Україні з озброєнням, модернізацією БПЛА та поставки F-16

Про це повідомляє Радіо Свобода. http://www.radiosvoboda.org

Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Ракетна атака РФ на Київ: ...
Наступна новина: Російські ЗМІ: суд у Криму ...

КОМЕНТАРІ