Мінфін США запровадив санкції проти компаній,причетних до ракетної програми Ірану

Мінфін США запровадив санкції проти компаній,причетних до ракетної програми Ірану

22.03.24 13:37 0 153
Міністерство фінансів США оголосило про запровадження санкцій проти трьох «закупівельних мереж, які розташовані в Ірані, Туреччині, Омані та Німеччині, які підтримували іранську програму балістичних ракет, ядерну та оборонну програми».

Як йдеться у заяві Мінфіну США, ці мережі закуповували вуглецеве волокно, епоксидні смоли та інші товари, що застосовуються до ракет.

«Через складні таємні мережі закупівель Іран прагне постачати шахраям по всьому світу системи озброєнь, які розпалюють конфлікти та ставлять під загрозу життя мирних жителів», – сказав заступник міністра фінансів з питань тероризму та фінансової розвідки Браян Е. Нельсон. – «Сполучені Штати продовжуватимуть використовувати наші інструменти, щоб зруйнувати ці мережі та притягнути до відповідальності ті країни, які сприятимуть розповсюдженню іранських безпілотників і ракет».

Сполучені Штати, серед іншого, запровадили санкції проти:

* Мазіара Карімі, який має подвійне громадянство Ірану та Німеччини. За даними Мінфіну США, він є давнім агентом із закупівель, який підтримує оборонну промисловість Ірану з 2013 року;

* німецьких компаній Mazixon GmbH і Mazixon Verwaltungs, до яких причетний Мазіар Карімі;

* турецьких компаній Uluslararasi, Gokler, Skies Petroleum, DM Gold і Klas Kimyasal.

У лютому Сполучені Штати оголосили про запровадження обмежень проти міжнародної мережі, яка «забезпечувала купівлю й незаконну передачу чутливих технологій зі США Ірану – в обхід введених раніше санкції проти Тегерана». Тоді Вашингтон запровадив санкції проти трьох фізичних осіб й чотирьох установ з Ірану, ОАЕ й Туреччини.

У США також заявляють, що розширення військової співпраці між Іраном і Росією викликає «занепокоєння» на тлі повідомлень про те, що Тегеран поставив Москві численні партії балістичних ракет. ДИВІТЬСЯ ТАКОЖ: У Білому домі прокоментували повідомлення про передачу ракет з Ірану в РФ і анонсували нові санкції

Про це повідомляє Радіо Свобода. http://www.radiosvoboda.org

Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Наступна новина: Російський Енгельс,де ...

КОМЕНТАРІ