США: радник Трампа відбуватиме покарання у в’язниці Флориди через неповагу до Конгресу

США: радник Трампа відбуватиме покарання у в’язниці Флориди через неповагу до Конгресу

22.03.24 10:11 0 64
Радника колишнього президента Дональда Трампа 19 березня відправили до в'язниці у Флориді за звинуваченням у неповазі до Конгресу – він став першим високопосадовцем адміністрації Трампа, якого ув'язнили за злочин, пов'язаний з атакою на Капітолій 6 січня.

Пітер Наварро був засуджений до чотирьох місяців ув'язнення за те, що не підкорився повістці про надання документів і свідчень комітету Палати представників, який розслідував заворушення прихильників Трампа.

Наварро був зухвалим у коментарях журналістам перед тим, як відправитися до федеральної в'язниці в Майамі, скаржачись на « »партійну озброєність судової системи».

На початку березня суд у Вашингтоні визнав винним одного з учасників заворушень у Капітолії 6 січня 2021 року. За даними сторони обвинувачення, Майкл Спаркс потрапив до будівлі Капітолію через розбите вікно після того, як інший учасник заворушень вибив скло щитом, відібраним у поліції. Він першим потрапив до будівлі.

Читайте також: США: учасника штурму Капітолію засудили до семи років в'язниці

6 січня 2021 року група прихильників чинного президента США Дональда Трампа увірвалася до будівлі Капітолію, намагаючись зірвати утвердження перемоги демократа Джо Байдена на президентських виборах у листопаді. Після штурму стало відомо про загибель п'яти людей, зокрема одного офіцера поліції. Після штурму Капітолію проти сотень громадян порушили кримінальні справи, кілька людей засуджені.

Про це повідомляє Радіо Свобода. http://www.radiosvoboda.org

Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Наступна новина: Київ: двох поранених ...

КОМЕНТАРІ