Дуда: за два-три роки Росія може мати потенціал для нападу на НАТО

Дуда: за два-три роки Росія може мати потенціал для нападу на НАТО

22.03.24 09:39 0 71
Президент Польщі Анджей Дуда заявив, що за два-три роки Росія може мати військовий потенціал для нападу на НАТО. Про це він заявив в інтерв'ю телеканалу CNBC.

«Надходять нові доповіді, і я нещодавно бачив доповідь німецьких експертів, можливо, вже у 2026-2027 роках Путін, перевівши свою економіку на воєнні рейки, матиме такий військовий потенціал, що зможе атакувати НАТО», – сказав президент.

За його словами, Захід має два-три роки, щоб накопичити достатньо боєприпасів і виготовити зброю, щоб максимізувати європейську безпеку.

Дуда повторив свій заклик до членів НАТО збільшити свої військові внески до 3%. За його словами, зараз як ніколи важливо збільшити військові інвестиції альянсу і назвав рішення про збільшення витрат «здоровим глуздом».

Читайте також: У Держдепі США кажуть, що видатки на оборону країн НАТО треба збільшувати «крок за кроком»

Ця заява пролунала після лютневих звітів данської розвідки, в яких йшлося про те, що Москва може здійснити напад на НАТО протягом трьох-п'яти років. Медіа не вдалося перевірити зміст жодної з цих доповідей.

У січні голова Військового комітету НАТО, нідерландський адмірал Роб Бауер заявив, що альянс потребує «трансформації підходу до ведення війни». Згодом він додав, що Захід повинен готуватися до «всеосяжної війни» з Росією.

Також у січні прем'єрка Естонії Кая Каллас попередила, що в Європи є три-п'ять років, щоб «підготуватися до можливої військової загрози Росії на східному фланзі Північноатлантичного альянсу».

В інтерв'ю виданню The Times вона послалася на оцінки естонської розвідки, згідно з якими «Росії в разі гіпотетичного перемир'я в Україні потрібно буде від трьох до п'яти років, щоб відновити військову загрозу на кордоні східних членів НАТО».

Читайте також: Путін заявляє, що Росія не зацікавлена у вторгненні в Польщу чи Латвію

Міністр оборони Німеччини Борис Пісторіус вважає, що Європі потрібно готуватися до нових військових загроз. В інтерв?ю виданню Welt am Sonntag, оприлюдненому в грудні 2023, він сказав про «близько 5-8 років, щоб надолужити втрачене, з погляду збройних сил, промисловості та суспільства». ДИВІТЬСЯ ТАКОЖ: «Якщо США покинуть Україну»: американська розвідка озвучила прогноз для світу

Про це повідомляє Радіо Свобода. http://www.radiosvoboda.org

Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Сили ППО збили всі ...
Наступна новина: Обстріли прифронтових ...

КОМЕНТАРІ