Франція вперше надала притулок утікачу від мобілізації з РФ

Франція вперше надала притулок утікачу від мобілізації з РФ

22.03.24 12:21 0 86
Франція вперше надала політичний притулок громадянинові Росії, який втік від мобілізації на війну проти України. Ім?я росіянина ЗМІ не називають на його прохання. Відомо, що він не служив в армії, закінчив один із російських вишів із військовою кафедрою, мав мирну спеціальність, а після оголошення в Росії часткової мобілізації отримав повістку, яку показав у суді.

Член Паризької колегії адвокатів Юлія Ямова, яка представляла інтереси позивача, розповіла газеті «Коммерсант», що рішення про надання статусу біженця ухвалив Національний суд у справах біженців Франції (CNDA). Раніше підзахисний Ямової отримав від міграційного відомства відмову в статусі біженця та оскаржив його у суді.

«Французькі чиновники довго не могли повірити, що людина, яка ніколи не служила в армії і не проходила відповідну підготовку, підлягає призову та відправленню на фронт», – сказала Ямова. Проте, за її словами, суд врахував надані позивачем документи та думки експертів, які заявили, що призовна кампанія за мобілізацією в РФ відбувалася з численними порушеннями закону.

Адвокат додала, що рішення суду може стати прецедентним не лише для росіян, а й для громадян інших держав, які просять притулку, щоби не брати участь у війнах у своїх країнах. ДИВІТЬСЯ ТАКОЖ: Суд у Франції визнав право на притулок росіян, які втекли, щоб не воювати

Про це повідомляє Радіо Свобода. http://www.radiosvoboda.org

Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Кличко: два депутати ...
Наступна новина: ОВА про російські атаки ...

КОМЕНТАРІ