Найбільшою загрозою для безпеки Чехії є нинішній режим Росії – парламент

Найбільшою загрозою для безпеки Чехії є нинішній режим Росії – парламент

22.03.24 13:06 0 145
Найбільшою загрозою для безпеки Чеської республіки є нинішній режим Росії, йдеться в постанові парламенту Чехії, підтриманій 20 березня 84 депутатами, «проти» були 17.

«Сучасний терористичний режим в Росії своєю експансією й спробами розширити сфери впливу на Україну та на інші країни Європи, що супроводжується воєнними злочинами, представляє для Чеської республіки загрозу безпеки», – зазначається в постанові.

Водночас у документі зазначається, що в інтересах Чехії є «незалежна, демократична і вільна Україна, надійно посилена в міжнародних структурах», а також, щоб «війна Путіна проти України не була успішною, щоб Україна поновила свою територіальну цілісність у міжнародно визнаних кордонах».

Парламентарі Чехії також підтримали надання подальшої допомоги Україні, оскільки гальмування в постачанні військового матеріалу навпаки «вело б до здобуття і спустошення України російським терористичним режимом і до заохочення цього режиму до подальших нападів на європейські країни». ДИВІТЬСЯ ТАКОЖ: Дуда: за два-три роки Росія може мати потенціал для нападу на НАТО

Про це повідомляє Радіо Свобода. http://www.radiosvoboda.org

Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ