США запровадили санкції проти політтехнологів РФ – поширювали дезінформацію в Латинській Америці

США запровадили санкції проти політтехнологів РФ – поширювали дезінформацію в Латинській Америці

22.03.24 14:09 0 158
Міністерство фінансів США запровадило санкції проти російських організацій «Агентство соціального проектування» та «Структура», а також їхніх керівників. Під обмеження, зокрема, потрапили політтехнолог та засновник «Агентства соціального проектування» та «Структури» Ілля Гамбашидзе, а також генеральний директор компанії «Структура» Микола Тупікін.

За даними Вашингтона, вони займалися координацією інформаційної кампанії в Латинській Америці, спрямованої на ослаблення підтримки України.

Американський Мінфін вважає, що Гамбашидзе та Тупікін, починаючи з осені 2022 року, розгорнули мережу з більш ніж 60 сайтів, за допомогою яких у країнах Латинської Америки поширювалася неправдива інформація про війну Росії проти України та відомості, що дискредитують політику США та НАТО на континенті.

«Агентство соціального проектування» та «Структура» також налагодили співпрацю зі ЗМІ та впливовими особами в Латинській Америці, які використовувалися для просування кремлівських наративів, стверджують у Мінфіні США. ДИВІТЬСЯ ТАКОЖ: Блінкен: у 2024 році на виборців у багатьох країнах чекатиме «потік брехні» та дезінформації

Про це повідомляє Радіо Свобода. http://www.radiosvoboda.org

Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Російський Енгельс,де ...
Наступна новина: У Німеччині офіцера ...

КОМЕНТАРІ