У Празі стартував міжнародний кінофестиваль правозахисної тематики. У програмі – два фільми з України

У Празі стартував міжнародний кінофестиваль правозахисної тематики. У програмі – два фільми з України

22.03.24 12:37 0 127
У Празі стартував міжнародний фестиваль документальних фільмів «Один світ», присвячений проблематиці прав людини.

Цього року в його програмі – 96 стрічок, в тому числі – два фільми з України: «20 днів у Маріуполі» режисера Мстислава Чернова, відзначений першим в історії української кінематографії «Оскаром», і «Трішки чужа» режисерки Світлани Ліщинської (спільне українсько-шведсько-німецьке виробництво), що розповідає про еволюцію стосунків трьох генерацій однієї родини, які жили разом в одному місті, та в інших світах: в Радянському Союзі, в незалежній Україні, а нині змушені переживати трагічні події російсько-української війни.

Традиція проведення кінофестивалю «Один світ» започаткована в 1999 році, біля її витоків стоїть чеська гуманітарна правозахисна організація «Людина у скруті» (?lov?k v t?sni), нагорода якої Homo Homini щороку вручається авторам стрічки, які найвиразніше і сміливо розповіли про захист прав людини у світі.

Як повідомляють ЗМІ, фестиваль у Празі відкриє український фільм «20 днів у Маріуполі».

Стрічки кінофестивалю документальних фільмів «Один світ» можна буде побачити в 48 містах по всій Чехії від 20 березня до 21 квітня цього року. ДИВІТЬСЯ ТАКОЖ: «Я відчуваю, що мене почули». Інтерв'ю з режисером фільму «20 днів у Маріуполі» Черновим

Про це повідомляє Радіо Свобода. http://www.radiosvoboda.org

Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Наступна новина: Верховна Рада ухвалила ...

КОМЕНТАРІ