Рівненщина: завдяки прокуратурі громаді на Сарненщині повернуть земельну ділянку вартістю понад 28 млн грн

Рівненщина: завдяки прокуратурі громаді на Сарненщині повернуть земельну ділянку вартістю понад 28 млн грн

22.03.24 08:09 0 66
Рішенням господарського суду Рівненської області задоволено позов Сарненської окружної прокуратури в інтересах держави в особі Немовицької сільської ради до приватної підприємиці про визнання недійсним договору купівлі-продажу та витребування в комунальну власність земельної ділянки площею трохи більше 1 га і вартістю понад 28 млн грн.

Прокурорами встановлено, що вказану земельну ділянку у 2021 році сільська рада передала фізичній особі-підприємцю в оренду на 5 років без будь-яких об'єктів нерухомості на ній. А вже у 2023-ому році жінка придбала цю землю у приватну власність поза межами конкурентних засад. Зокрема, на підставі поданої до органу місцевого самоврядування інформації про наявність на орендованій землі недобудованого автомобільного центру.

Втім, виявилося, що насправді на спірній ділянці лише залитий фундамент, а об'єкт незавершеного будівництва має ступінь готовності 6%. Відтак жодного пріоритетного права на викуп ділянки без проведення земельних торгів підприємиця не мала.

Захищаючи інтереси держави, прокуратура звернулась до суду, який став на бік прокурора. Наразі рішення ще не набрало законної сили та може бути оскаржене у встановленому порядку.
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: У Тернополі відбулися ...
Наступна новина: Влада Києва здасть в оренду ...

КОМЕНТАРІ