Україна передала план для Ukraine Facility на розгляд Єврокомісії – уряд

Україна передала план для Ukraine Facility на розгляд Єврокомісії – уряд

22.03.24 09:10 0 67
Прем'єр-міністр України Денис Шмигаль передав 20 березня затверджений урядом план для Ukraine Facility президентці Європейської комісії Урсулі фон дер Ляєн для подальшого розгляду, йдеться на сайті уряду.

«Очікуємо, що у квітні він буде схвалений комітетом країн-членів ЄС. Після цього новий інструмент фінансування остаточно набере чинності», – цитує Шмигаля сайт Кабінету міністрів.

Зазначено, що план передбачає майже 70 напрямків реформ, зокрема, структурні реформи в державному секторі, низку економічних реформ, спрямованих на розвиток бізнес-клімату та підприємництва.

Глава уряду нагадав, що Ukraine Facility передбачає допомогу на суму 50 мільярдів євро впродовж чотирьох років. Це як бюджетна підтримка України, так і фінанси на здійснення реформ та стимулювання капіталовкладень в українську економіку.

Раніше верховний представник Європейського союзу із зовнішньої політики Жозеп Боррель повідомив, що Європейська комісія виплатила 20 березня перші 4,5 мільярди євро в рамках програми Ukraine Facility для України. ДИВІТЬСЯ ТАКОЖ: Єврокомісія виплатила Україні перші 4,5 млрд євро у рамках програми Ukraine Facility – Боррель

Про це повідомляє Радіо Свобода. http://www.radiosvoboda.org

Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ