Коли не можна робити татуювання?

Коли не можна робити татуювання?

25.03.24 21:12 0 114

Вирішивши зробити тату, варто приділити увагу не тільки вибору малюнка, майстра і салону, але і ретельно вивчити можливі протипоказання. Травмування шкіри, яке відбувається під час введення пігменту, може посилити перебіг деяких гострих та хронічних захворювань. Тому перед походом до салону варто ознайомитися з усіма обмеженнями та обговорити їх із майстром. Дізнайтесь важливу інформацію від спеціалістів салону https://tattookiev.org/

Зміст

  • Абсолютні протипоказання
  • Захворювання крові
  • Цукровий діабет
  • Імунодефіцитні, бактеріальні та вірусні захворювання
  • Дерматологічні патології
  • Онкологія
  • Інші протипоказання
  • Відносні протипоказання

Абсолютні протипоказання

 

Абсолютні протипоказання до татуювання – це різні стани, які несумісні з нанесенням перманентних малюнків. Якщо ними знехтувати, наслідки можуть бути вкрай негативними.

6411f50c1140f.jpg

Захворювання крові

Гемофілія, фібрино-, тромбоцитопенія - ці патології супроводжуються поганим згортанням крові, що виражається в тривалих кровотечах, що важко зупиняються, навіть при незначних порізах. Якщо за одного з цих діагнозів зважитися на тату, виникають ризики:

  • рясної кровотечі;
  • утворення «пустот» через вимивання пігменту з клітин;
  • труднощів із нанесенням малюнка.

Варто пам'ятати, що деякі ліки є антикоагулянтами, наприклад ацетилсаліцилова кислота, гепарин. Якщо у зв'язку з хронічними захворюваннями потрібен їх постійний прийом, це також є обмеженням.

Цукровий діабет

Протипоказання до татуювання – діабет 1-го типу та важка форма захворювання 2-го типу. Обмеження пов'язане з двома аспектами:

  1. порушення регенераційних процесів через ендокринний збій, що призводить до тривалого загоєння тканин;
  2. підвищене навантаження на гормональну систему у процесі сеансу – больові відчуття викликають активне виділення адреналіну, що впливає на рівень інсуліну.

Якщо діабет 2-го типу компенсований і протікає легко, нанесення тату можливе, але тільки після консультації з лікарем.

Імунодефіцитні, бактеріальні та вірусні захворювання

Гепатит, СНІД, сифіліс, аутоімунні процеси та інші тяжкі стани супроводжуються значним зниженням захисних сил організму. Якщо доповнити їх такою інвазивною процедурою, як нанесення татуювання, може відбутися загострення. Крім того, при інфекціях виникає ризик їхнього поширення.

6411f51cb63f2.jpg

Дерматологічні патології

Псоріаз, екзема, атопічний дерматит - при всіх цих станах шкірні покриви знаходяться в запаленому стані, який точно не варто посилювати проколами та введенням пігменту. Крім того, подібні втручання протипоказані людям, які мають схильність до келоїдних рубців, при яких у місці ушкодження формуються помітні шрами з надлишку сполучної тканини.

Онкологія

У гострій фазі онкологічних захворювань тату не наносяться, оскільки організм і так зазнає навантажень, пов'язаних з перебігом патології та її лікуванням. У період стійкої ремісії за допомогою перманентного малюнка можна перекрити шрами від операції, але за узгодженням з лікарем.

Інші протипоказання:

  • епілепсія, розлад ЦНС;
  • тяжкі захворювання серця та судин;
  • хронічна гіпертонія.

У перелічених станах болючі відчуття можуть викликати напад, що вимагає негайної медичної допомоги.

Відносні протипоказання

Відносні протипоказання до татуювання - тимчасові стани, після яких можна нанести малюнок. До них відносяться:

  1. ГРВІ, особливо при підвищенні температурі тіла, і навіть різке погіршення перебігу будь-якого хронічного захворювання. Дискомфорт під час процедури може погіршити стан. Крім того, ослаблення імунітету призводить до збільшення терміну загоєння тканин.
  2. Алергічний дерматит у гострій фазі. Навіть якщо немає вираженого висипання, при введенні пігменту реакція шкіри непередбачувана.
  3. Рани, садна, сонячні опіки, папіломи, прищі на тій ділянці, яку планується обробляти. Майстру буде складно якісно нанести малюнок.
  4. Лактація, вагітність, менструація. У ці періоди болючі відчуття можуть дуже негативно позначитися на стані. Крім того, гормональні перебудови не дозволяють гарантувати якісний результат.
  5. Алкогольне, наркотичне сп'яніння. Причини – ризик неадекватної поведінки, підвищення артеріального тиску, а також погіршення процесу сприйняття пігменту та загоєння шкіри.

Ще одне важливе обмеження – вік до 18 років. Воно пов'язане з неможливістю самостійно приймати рішення і з гормональними перебудовами в організмі, які можуть негативно вплинути на результат.

Протипоказання до татуювання є важливим аспектом, який обов'язково варто обговорити з майстром. При цьому слід розповісти йому про всі особливості свого організму. По-перше, він має чітко розуміти, з якими складнощами ризикує зіткнутися у процесі роботи. По-друге, за наявності сумнівів майстер направить на консультацію до лікаря, щоб бути впевненим у безпеці клієнта.

Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
5 (голосів: 5)
Попередня новина: Сучасні нікель кадмієві ...
Наступна новина: Заміна динаміка Xiaomi 12

КОМЕНТАРІ