«Раніше вони вбивали людей у роздріб,тепер – оптом». Очільники МЗС Вишеградської групи розділились у думках щодо контактів із Росією

«Раніше вони вбивали людей у роздріб,тепер – оптом». Очільники МЗС Вишеградської групи розділились у думках щодо контактів із Росією

26.03.24 11:47 0 103
Міністр закордонних справ Угорщини Петр Сійярто та його словацький колега Юрай Бланар пояснили, чому вони продовжують контактувати із очільником російського МЗС Сергієм Лавровим попри його міжнародну ізоляцію необхідністю тримати відкритими канали комунікації задля майбутніх мирних переговорів. Про це дипломати заявили на брифінгу після зустрічі у Вишеградському форматі у Празі, передає кореспондент Радіо Свобода.

«Ми дуже прагматичні. Зараз ми боремося за національні інтереси, оскільки ми залежні від російського газу. Ми не є адвокатами Росії. Але врешті-решт, що ми робитимемо із Росією, коли все припиниться? Ми створимо нову залізну завісу? Це питання, яке ми маємо обговорювати», – сказав Юрай Бланар.

«Це не є справжнім мистецтвом, це не є насправді сміливим говорити лише з тими, з ким ти погоджуєшся в усьому. І я справді думаю, якщо канали комунікації з Росією повністю обірвати, це означатиме і втрату надії на мир. І ми просто не хочемо втрачати надію на мир», – пояснив угорську позицію Петер Сійярто.

Про це повідомляє Радіо Свобода. http://www.radiosvoboda.org

Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ