Орбан привітав Путіна з переобранням і відзначив співпрацю Угорщини та РФ

Орбан привітав Путіна з переобранням і відзначив співпрацю Угорщини та РФ

26.03.24 10:59 0 83
Прем'єр-міністр Угорщини Віктор Орбан привітав президента Росії Володимира Путіна з переобранням, незважаючи на засудження голосування багатьма західними урядами.

Речник угорського уряду Золтан Ковач повідомив, що Орбан привітав Путіна у листі, в якому також зазначив, що співпраця між Угорщиною та Росією «дозволяє проводити важливі дискусії навіть у складних геополітичних умовах». За словами Орбана, підтримання діалогу є «фундаментальною умовою для якнайшвидшого встановлення миру».

Європейський Союз, членом якого є Угорщина, заявив, що вибори відбулися «у вкрай обмеженому середовищі, ускладненому також незаконною агресивною війною Росії проти України».

Читайте також: Дзвінків зі США з привітаннями на адресу Путіна не буде – Держдепартамент про вибори в Росії

15–17 березня в Росії і на окупованих Москвою територіях України відбулося голосування на виборах президента. 18 березня російська Центральна виборча комісія повідомила, що за результатами голосування Володимир Путін набрав 87,28%.

Незалежні спостерігачі та експерти оцінюють вибори як невільні та неконкурентні. Путін, який керує Росією з 2000 року, балотувався на п'ятий термін. Усім кандидатам від непарламентських партій та самовисуванцям, які збирали підписи, Центральна виборча комісія в реєстрації відмовила.

Президент ПАРЄ Теодорос Русопулос заявив, що ці вибори в РФ не мають легітимності, оскільки не було «ні справжніх альтернативних кандидатів, ні вільних ЗМІ, ні спостерігачів, які заслуговують на довіру... Путіну явно бракує будь-яких ознак демократичної легітимності». ДИВІТЬСЯ ТАКОЖ: Кім Чен Ин і Мадуро привітали Путіна з переобранням

Про це повідомляє Радіо Свобода. http://www.radiosvoboda.org

Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: «Покличемо на каву»: ...
Наступна новина: РФ і Китай заблокували в ...

КОМЕНТАРІ