У Великій Британії 10 українських пілотів пройшли льотну підготовку перед навчанням на F-16

У Великій Британії 10 українських пілотів пройшли льотну підготовку перед навчанням на F-16

26.03.24 08:22 0 63
Десять українських пілотів пройшли інтенсивну підготовку під керівництвом інструкторів Військово-повітряних сил Великої Британії, повідомляє Міністерство оборони країни.

«Ці зусилля є ключовим внеском Великої Британії до Коаліції повітряних сил під проводом США, Данії і Нідерландів, яка допомагає розбудовувати військово-повітряні сили, що складаються з сучасних винищувачів, які мають стати основою збройних сил України», – йдеться в повідомленні.

У рамках навчання пілоти також пройшли повну підготовку, щоб підвищити взаємодію з повітряними силами НАТО – англійська є стандартизованою мовою міжнародних польотів.

Далі льотчики продовжать поглиблену льотну підготовку у Франції, перш ніж навчитися керувати винищувачами F-16, вказано у повідомленні.

Читайте також: Данія надасть Україні перші літаки F-16 до літа – Фредеріксен

У Міноборони Британії зауважили, що хоча Сполучене Королівство не експлуатує винищувачі F-16, які Україна обрала для формування ядра своїх модернізованих ВПС, країна закликає партнерів і союзників підтримати міжнародну програму для поставки F-16 в Україну до літа 2024 року.

Британське оборонне відомство зазначило, що військове навчання різного спрямування в країні пройшли вже понад 60 тисяч українців від 2014 року.

За даними видання The New York Times, Україна може отримати до липня лише шість із приблизно 45 винищувачів F-16, обіцяних західними країнами. Очікується, що до літа цього року будуть готові 12 льотчиків – це менше, ніж повна ескадрилья. Наступна партія із восьми українських льотчиків має прибути до Данії наприкінці літа, проте неясно, коли вони розпочнуть навчання в Румунії, наголошував NYT.

Влада України неодноразово заявляла, що поява західних винищувачів в Україні може змінити ситуацію на полі бою, адже Росія має «повну перевагу в небі» на окупованих територіях. ДИВІТЬСЯ ТАКОЖ: F-16 і не тільки. Як Нідерланди допомагають Україні: інтерв'ю із міністеркою оборони

Про це повідомляє Радіо Свобода. http://www.radiosvoboda.org

Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Українці зможуть подати ...
Наступна новина: Принцеса Уельська Кейт ...

КОМЕНТАРІ