У РФ дві колонії й понад 30 посадовців потрапили під санкції ЄС через смерть Навального

У РФ дві колонії й понад 30 посадовців потрапили під санкції ЄС через смерть Навального

26.03.24 10:33 0 64
Рада Європейського союзу затвердила санкції через смерть за ґратами російського опозиційного політика Олексія Навального. Їх запровадили щодо 33 росіян та двох юридичних осіб. Активи цих людей у Євросоюзі в разі виявлення підлягають заморожуванню, фігурантам списку заборонений в?їзд до ЄС.

«Повільне вбивство Олексія Навального кремлівським режимом яскраво нагадує, як він повністю нехтує людським життям. шні санкції демонструють нашу рішучість притягти політичне керівництво і владу Росії до відповіді за порушення прав людини в країні. В той самий час ми знаємо, що Путін – це не Росія, а Росія – це не Путін. Ми далі підтримуватимемо російське громадянське суспільство та незалежні голоси», – заявив голова європейської дипломатії Жозеп Боррель.

Під санкції потрапили виправні колонії №3 «Полярний вовк» у Харпі в Ямало-Ненецькому автономному окрузі та №6 у Мелеховому Володимирської області. У рішенні ради ЄС говориться, що обидві колонії «відомі фізичним та психологічним тиском, повною ізоляцією, тортурами та насильством над ув?язненими».

У Раді ЄС заявили, що Навального в колоніях неодноразово відправляли до штрафного ізолятора (ШІЗО), він піддавався «жорстокій, нелюдській поведінці, яка принижує гідність», через що здоров?я політика серйозно погіршилося. ДИВІТЬСЯ ТАКОЖ: Росія: суд відмовив матері Навального у позові до колонії, де він помер

Про це повідомляє Радіо Свобода. http://www.radiosvoboda.org

Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Наступна новина: У Конгресі США кажуть,що ...

КОМЕНТАРІ