У Конгресі США кажуть,що можуть проконтролювати допомогу Україні

У Конгресі США кажуть,що можуть проконтролювати допомогу Україні

26.03.24 10:37 0 58
У Сполучених Штатів є «набір протоколів нагляду», які дозволяють проконтролювати, на що йдуть надані Україні кошти, «оскільки основна частина з них витрачається саме у США», зазначив конгресмен від Демократичної партії Стівен Лінч під час слухань у Конгресі США.

У Конгресі, за словами республіканця Глена Гротмана, якого цитує «Голос Америки», «розглядали занепокоєння щодо марнотратства, політичних зловживань і неправильного управління іноземною допомогою Сполучених Штатів».

За оцінками Світового банку, які навів Гротман, 20% іноземної допомоги у світі щороку втрачається через корупцію, і ще 30% не досягає намічених цілей.

Щодо військової допомоги Україні для протистояння російській агресії Гротман зауважив: «Будь-яка допомога Україні має обумовлюватися принципом повної прозорості, зобов'язання відстежувати зброю та обладнання та відкривати свою звітність уряду США».

Конгресмен-демократ Роберт Гарсіа у своєму виступі наголосив, що сума у розмірі 1% федерального бюджету США, виділена на іноземну допомогу, «справляє неймовірний вплив у всьому світі і часто має вирішальне значення у зонах конфлікту». ДИВІТЬСЯ ТАКОЖ: «Ми можемо багато чого зробити». Ексклюзивне інтерв'ю генерала Пентагону

Про це повідомляє Радіо Свобода. http://www.radiosvoboda.org

Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ