РФ і Китай заблокували в ООН американську резолюцію щодо Сектора Гази

РФ і Китай заблокували в ООН американську резолюцію щодо Сектора Гази

26.03.24 11:05 0 93
Рада безпеки ООН 22 березня обговорила запропоновану США резолюцію щодо ситуації в Секторі Гази. У ній пропонувалося негайно припинити бойові дії з обох сторін конфлікту приблизно на шість тижнів, щоб надати гуманітарним організаціям можливість надати допомогу цивільному населенню. Однак Росія та Китай скористалися правом вето та заблокували ухвалення резолюції.

Також у документі містилася вимога до угруповання «Хамас», визнаного терористичним у США та Євросоюзі, негайно надати доступ до ізраїльських заручників та піти назустріч дипломатичним зусиллям для їхнього звільнення.

Постійний представник Росії в Раді безпеки Василь Небензя заявив, що в американському проєкті резолюції «визначається нагальна необхідність негайного та сталого припинення вогню, але немає відповідної вимоги чи заклику», цитує слова дипломата російська агенція ТАСС.

Небензя закликав підтримати альтернативний варіант резолюції, запропонований непостійними членами Ради безпеки. ДИВІТЬСЯ ТАКОЖ: Блінкен їде на Близький Схід у спробах досягти перемир'я в Секторі Гази

Про це повідомляє Радіо Свобода. http://www.radiosvoboda.org

Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Орбан привітав Путіна з ...
Наступна новина: «Кордон – лінія життя»: у ...

КОМЕНТАРІ