У Польщі пояснили,чому не збили російську ракету,яка перетнула кордон

У Польщі пояснили,чому не збили російську ракету,яка перетнула кордон

26.03.24 09:59 0 58
Польське командування наголошує, що «військові знали, що російська ракета, яка вранці 24 березня пролетіла над Люблінщиною, поверне назад в Україну».

«Українська протиповітряна оборона знає, що більшість російських ракет прилітає зі сходу або півночі; захисники менш схильні очікувати нападу із заходу. Тому Російська Федерація навмисно маневрує своїми ракетами таким чином, щоб вони робили коло і вражали цілі в Україні із заходу», – заявив речник Оперативного командування Збройних сил підполковник Яцек Горишевський.

Він також пояснив, що «рішення про те, що ракета не буде збита, було прийнято Оперативним командуванням ЗС».

«Рішення базувалося на інформації з наших радіолокаційних систем. Оцінка траєкторії, швидкості та висоти польоту ракети вказувала на те, що вона покине наш повітряний простір», – зазначив речник.

За словами підполковника Горишевського, «спроба збити ракету становила б більший ризик для місцевих мешканців».

«Ракета важить понад дві тони, з яких 400 кілограмів - бойове навантаження. Після того, як ракета буде збита, її уламки впадуть на нашу територію. Сюди ж потраплять і залишки ефектора, який використовувався для збиття самої ракети», – зазначив він. ДИВІТЬСЯ ТАКОЖ: Ракета РФ знову залітала у Польщу. На Заході закликали НАТО не мовчати, а діяти

Про це повідомляє Радіо Свобода. http://www.radiosvoboda.org

Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Наступна новина: МЗС Польщі: «шоковані ...

КОМЕНТАРІ