Владна партія Грузії заявила про намір обмежити права ЛГБТ

Владна партія Грузії заявила про намір обмежити права ЛГБТ

27.03.24 11:54 0 93
У Грузії найближчим часом парламентська більшість розпочне процедури внесення до основного закону країни поправок, що обмежують права ЛГБТ-персон. Про це повідомив виконавчий секретар владної з 2012 року партії «Грузинська мрія» депутат Мамука Мдінарадзе. За його словами, це робиться «для гарантії захисту сімейних цінностей та неповнолітніх».

Надалі ці поправки будуть уточнені та конкретизовані в рамках пакета законів та змін до чинного законодавства відповідно до конституційних норм, зазначив Мдінарадзе.

Головною серед ініційованих конституційних поправок є норма, яка фактично забороняє проведення мітингів, зборів, демонстрацій та маніфестацій ЛГБТ-спільноти, в тому числі парадів.

Представники ЛГБТ-спільноти в Грузії неодноразово намагалися провести в країні «Марш гідності», але парад щоразу зривався внаслідок протидії та загрози насильства з боку релігійних фанатиків та їхніх організацій.

Пакет конституційних змін, запропонованих владою, також передбачає, що шлюбом офіційно вважатиметься виключно «союз одного генетичного чоловіка та однієї генетичної жінки, які досягли 18-річного віку». При цьому усиновлення або піклування про неповнолітніх допускається лише гетеросексуальними особами, які перебувають у шлюбі. ДИВІТЬСЯ ТАКОЖ: У «КиївПрайд» прокоментували смерть побитого у Грузії телеоператора компанії «Пірвелі»

Про це повідомляє Радіо Свобода. http://www.radiosvoboda.org

Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Конгрес США частково ...
Наступна новина: «Чому «Крокус»,а не ...

КОМЕНТАРІ