«Чому «Крокус»,а не Кремль?» – в аеропорту в РФ затримали чоловіка через його пости у фейсбуці про теракт

«Чому «Крокус»,а не Кремль?» – в аеропорту в РФ затримали чоловіка через його пости у фейсбуці про теракт

27.03.24 12:04 0 158
Увечері 25 березня в аеропорту Пулково (Санкт-Петербург) під час спроби вилетіти до Єревана був затриманий чоловік колишньої гендиректорки петербурзького проєкту «Нова Голландія» Микола Конашенок, пише видання «Бумага». Причиною затримання стали його пости у фейсбуці, в яких він висловився про теракт у підмосковному «Крокус Сіті Холі». У них силовики побачили ознаки екстремізму.

Незадовго до затримання Конашенка його дружина Роксана Шатуновська заявила, що йде з посади генеральної директорки комплексу «Нова Голландія». «Я більше не можу обіймати свою посаду і виконувати свої обов?язки через те, що член моєї сім?ї дозволив собі жахливі, несумісні з людяністю висловлювання», – написала вона.

Під висловлюваннями Шатуновська мала на увазі два пости Конашенка на його особистій сторінці у фейсбуці (нині вже видалені). Скріншоти з ними активно поширювалися в російському сегменті інтернету. В одному з постів чоловік запитав: «Чому «Крокус», а не Кремль? Переплутали?» У другому він написав, що теракт на концерті гурту «Пікнік» – це «дрібно».

Пізніше регіональна пресслужба МВС поширила відео, на якому чоловік просить вибачення за свої пости про теракт і каже, що «не підтримує тероризм». Пресслужба додала, що наразі триває перевірка публікацій на «екстремізм» та «вирішується питання про порушення кримінальної справи».

Микола Конашенок – відомий у Петербурзі яхтсмен та декоратор. Раніше він працював журналістом. ДИВІТЬСЯ ТАКОЖ: ISW проаналізував звинувачення РФ у причетності України до атаки на «Крокус Сіті»

Про це повідомляє Радіо Свобода. http://www.radiosvoboda.org

Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Владна партія Грузії ...
Наступна новина: Україна отримала 880 млн ...

КОМЕНТАРІ