Міненерго: у Харкові відновили електроживлення метрополітену

Міненерго: у Харкові відновили електроживлення метрополітену

27.03.24 12:43 0 147
Протягом попередньої доби енергетики відновили живлення 13,5 тисячі споживачів, заявило Міністерство енергетики 25 березня.

При цьому в Харкові ситуація з живлення залишається складною, працюють графіки погодинних відключень.

«Світла немає у 215,8 тисячі споживачів. Однак енергетикам вдалося відновити живлення метрополітену – підземка працює по всіх лініях, інтервал руху 20 хвилин. В області знеструмлено 15 тисяч споживачів у 62 населених пунктах», – йдеться в зведенні.

Міненерго звітує про відновлення живлення всіх раніше знеструмлених споживачів у Дніпропетровській та Кіровоградській областях, а також на Хмельниччині. Станом на ранок без світла внаслідок обстрілів лишаються понад 42,7 тисячі споживачів на Донеччині, 3 735 на Запоріжжі, 3 905 на Херсонщині.

Читайте також: Через нічну атаку дронами в Одесі та області запроваджені екстрені відключення електроенергії – ДТЕК

Через падіння уламків російського дрона та бойові дії без світла лишаються 85 абонентів і два підприємства в Миколаївській області, ще 1 392 споживачі знеструмлені через бої на Чернігівщині.

У ніч і вранці 22 березня російські війська завдали чергового удару по Україні, у Міненерго зазначили, що це найбільш масована атака по українській енергетиці за останній час.

Голова Харківської ОВА Олег Синєгубов повідомив про складну ситуацію в електричних мережах Харківщини. Енергетики почали застосовувати графіки аварійних відключень.

Раніше компанія ДТЕК повідомила, що на в Одесі частина споживачів залишился без світла внаслідок атаки безпілотників.

Раніше голова обласної військової адміністрації Олег Кіпер повідомив, що Росія атакувала Одещину ударними безпілотниками. Є пошкодження енергетичної інфраструктури, а в частині Одеси немає електропостачання. Це сталося через кілька днів після масштабної атаки РФ по об'єктах енергосистеми України. ДИВІТЬСЯ ТАКОЖ: Останні російські атаки завдали збитків щонайменше на 100 млн євро – «Укренерго»

Про це повідомляє Радіо Свобода. http://www.radiosvoboda.org

Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: У Тернополі демонтували ...
Наступна новина: Генштаб: армія Росії 15 ...

КОМЕНТАРІ